fbpx

Νικήτας Κεχαγιόγλου στο Apexsports.gr: «Ο Βομβύλας έχει στόχο ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο»

Νικήτας Κεχαγιόγλου στο Apexsports.gr: «Ο Βομβύλας έχει στόχο ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο»

Ο Μανώλης Βομβύλας κατέκτησε στην διεθνή ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα της Τορεβιέχα το χάλκινο μετάλλιο σημειώνοντας μια τεράστια επιτυχία για την ηλικία του και τον ΑΝΟ Γλυφάδας. Τίποτα όμως δεν γίνεται τυχαία στον αθλητισμό και όπως μας εξηγεί ένας εκ των προπονητών του, ο Νικήτας Κεχαγιόγλου, έχει κάνει αρκετή δουλειά για να το πετύχει. Γεννήθηκε το 2008 (είναι 14 στα 15) και συμμετέχει στην κατηγορία αγοριών optimist under16. Κάνει ιστιοπλοΐα εδώ και 7 χρόνια, υπό τις οδηγίες των Χρήστου Χιονά και Νικήτα Κεχαγιόγλου σε ένα υψηλού επιπέδου σύνολο αθλητών που αποτελούν την Αγωνιστική ομάδα optimist του ΑΝΟΓ.

Είναι, μάλιστα, ο 4ος αθλητής κατά χρονική σειρά στον ΑΝΟΓ που διαπρέπει στο εξωτερικό, είχαν προηγηθεί οι Αλέξανδρος Κυφίδης και Κωνσταντίνος Πορτοσάλτε, ενώ ο Ιάσων Παναγόπουλος έχει ταυτόχρονη εξέλιξη με τον Βομβύλα. Αυτό που είχαν όλοι ως κοινό στοιχείο είναι ότι ξεκίνησαν από σχολές στον ΑΝΟΓ δείχνοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνετε στις σχολές του ομίλου.

O προπονητής Νικήτας Κεχαγιόγλου

Τι μας δείχνει η αγωνιστική του παρουσία στον αγώνα της Ισπανίας;

«Στον αγώνα στην Τορεβιέχα ο Μανώλης έδειξε παρά τα όσα λάθη έκανε, πως είναι σε πολύ καλή αθλητική κατάσταση και με τον ζήλο που επέδειξε μέχρι και την τελευταία κούρσα κατάφερε να καταλάβει την 3η θέση, χάνοντας το ασημένιο μετάλλιο μόνο για έναν βαθμό»

Ως προπονητική ομάδα VMG τι στόχους έχετε με τον Βομβύλα; Πως βλέπετε την εξέλιξή του;

«Ως προπονητική ομάδα προσπαθούμε να μην βάζουμε τους στόχους των αθλητών μας. Στόχος είναι οι ίδιοι οι αθλητές να έχουν θέσει τους δικούς τους από την αρχή κάθε σεζόν και οι δουλειά μας είναι να τους βοηθήσουμε να τους επιτύχουν. Ο Μανώλης θεωρούμε ότι έχει ήδη πετύχει αυτά που χρειάζεται ένας αθλητής της κατηγορίας των optimist όντας 2 φορές πανελληνιονίκης με ένα χάλκινο και ένα αργυρό μετάλλιο, μέλος της εθνικής ομάδας Παγκόσμιου 2022 και 19ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022. Ο ίδιος έχει σαν στόχο ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτι που είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο».

Για πόσο ακόμη θα τρέχει στα όπτιμιστ;

«Φέτος το 2023 είναι και η τελευταία χρονιά συμμετοχής του στην κατηγορία των optimist, ενώ τον Μάρτιο θα γίνει ο αγώνας πρόκρισης για την εθνική ομάδα του 2023 όπου και στόχος του είναι να είναι ξανά μέλος της».

Τι είναι αυτό που τον κάνει να διακρίνεται; Ποια τα χαρακτηριστικά του ως αθλητής;

«Αυτό που τον διέκρινε από νωρίς ήταν η τρομερή εργατικότητα και το πείσμα του. Φοβερά εργατικός και τελειομανής ενώ ταυτόχρονα ήρεμος, θετικός και πολύ υποστηρικτικός ως προς τους συναθλητές του, ειδικότερα στους νεότερους. Το δυνατό του σημείο είναι η τεχνική του η οποία προήλθε από πολύ δουλειά και την τελειομανία του όπως προανέφερα, καθώς και το πείσμα του να μην εγκαταλείπει ποτέ, όσο δύσκολη και να είναι μια κατάσταση στον αγώνα».

Ποιούς αγώνες επιλέξατε για την προετοιμασία του;

«Στο στάδιο προετοιμασίας του μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει στον διεθνή αγώνα MAPFRE EUROMED International Regatta 2022 που διοργανώθηκε τον Δεκέμβριο στην Μάλτα όπου και κατέλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Στον διεθνή αγώνα XIV Torrevieja Euromarina Optimist Trophy που διοργανώθηκε στην Torrevieja της Ισπανίας τον 26-30/1/2023 όπου και εκεί κατέλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Και οι δυο αυτοί αγώνες είναι πολύ υψηλού επιπέδου με αυτόν της Ισπανίας να είναι σαφώς δυσκολότερος σε αριθμό αντιπάλων αλλά και επίπεδο»

Τί πρέπει να προσέξει στην συνέχεια για να κάνει καριέρα και να μην χαθεί όπως συμβαίνει σε πολλά ταλέντα;

«Είναι καθαρά θέμα επιλογών. Αν επιλέξει να χτίσει μια ιστιοπλοϊκή καριέρα θεωρούμε ότι έχει όλα τα αθλητικά προσόντα να το επιτύχει. Επειδή όμως είναι και ένας άριστος μαθητής η επιλογή του να ακολουθήσει σπουδές σε πολύ υψηλό επίπεδο σίγουρα θα περιορίσει τον αθλητικό δρόμο, χωρίς βέβαια εμείς να κρίνουμε καμία επιλογή ως σωστή η λανθασμένη αφού θα είναι για το δικό του μέλλον. Να συμπληρώσω εδώ ότι είναι καθαρά θέμα επιλογών στην Ελλάδα. Γιατί στο εξωτερικό η ακαδημαϊκή κοινότητα βοηθάει πολύ του ταλαντούχους αθλητές με υποτροφίες και πολλά άλλα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα