fbpx

Ευρωπαϊκό 470: Άστατος καιρός και ματαίωση (pic)

Ευρωπαϊκό 470: Άστατος καιρός και ματαίωση (pic)

Οι χθεσινές προγραμματισμένες ιστιοδρομίες των προκριματικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ολυμπιακής κατηγορίας 470 ματαιώθηκαν λόγω καιρού. Μετά από αναμονή στη στεριά ο άνεμος έκανε την εμφάνισή του και μάλιστα αρκετά δυνατός φτάνοντας και τους 25 κόμβους σε ριπές ανέμου.

Παρά το γεγονός ότι οι ιστιοδρομίες ξεκίνησαν για κάθε γκρουπ, λίγο πριν το τέλος ο άνεμος εξασθένησε εντελώς απότομα αλλάζοντας και διεύθυνση με αποτέλεσμα να ματαιωθούν οι εν εξέλιξη ιστιοδρομίες. Εξ αιτίας του δυνατού ανέμου 2-3 σκάφη υπέστησαν ζημιές. Αν και ακούγεται αρκετά παράδοξο σε συνδιασμό με την ματαίωση των ιστιοδρομιών λόγω μπουνάτσας, μαρτυρά πόσο δύσκολη λόγω καιρού ήταν η μέρα. Για σήμερα (17 Μαΐου) προγραμματίζονται τρεις ιστιοδρομίες  και η πρόβλεψη καιρού είναι αισιόδοξη. Από αύριο ξεκινάνε οι τελικοί όπου οι 33 πρώτοι στο χρυσό στόλο θα συναγωνιστούν για μία θέση των 10 πρώτων στο medal race.

Προηγούνται η Γερμανική ομάδα  ΛόφλερΧόερ, στη δεύτερη θέση η Ισπανία ΧαμάρΜπρούγκμαν και στην τρίτη η Γαλλία ΛεκοντρέΜιόν. Οι Σπανάκη-Σπανάκης στην 7η θέση και οι Γιαννούλης-Γιαννούλη μετά την ολοκλήρωση των ενστάσεων ανέβηκαν μία θέση στην 38η.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα