fbpx

Ευρωπαϊκό 470: Όλα ανοικτά στον τελικό – στην 21η θέση κατετάγησαν Οδυσσέας και Αριάδνη Σπανάκη (pics)

Ευρωπαϊκό 470: Όλα ανοικτά στον τελικό – στην 21η θέση κατετάγησαν Οδυσσέας και Αριάδνη Σπανάκη (pics)

Με ακόμα τρεις ιστιοδρομίες υπό βροχή τόσο στον χρυσό όσο και στον αργυρό στόλο και με ανέμους έντασης 15-18 κόμβους, ολοκληρώθηκε ο τελευταίος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 470 στο Σανρέμο στην Ιταλία πριν το medal race που θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο. Η Αριάδνη Σπανάκη και ο Οδυσσέας Σπανάκης ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην 21η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και στην 28η της Όπεν. Ο Λάμπης Γιαννούλης και η Ελένη Γιαννούλη κατετάγησαν στην 38η θέση και 48η αντίστοιχα βελτιώνοντας τις προηγούμενες επιδόσεις τους. Η παρουσία των νεανικών ομάδων μας 470 κρίνεται αξιοπρεπέστατη και αποτελεί μέρος της προετοιμασίας τους στην τριπλή ευκαιρία πρόκρισης για όλα τα κράτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην ομάδα για τους επόμενους διεθνείς αγώνες θα προστεθούν και οι Μελίνα Παππά – Σίμος Μιχαλόπουλος του ΙΟΠ που απουσίαζαν λόγω σπουδών.

Η ομάδα της Σουηδίας των Ντάλμπεργκ – Κάρλσον διατηρήθηκε στην πρώτη θέση πριν τον τελικό τερματίζοντας 5οι, 9οι, και 4οι αλλά η Γερμανική ομάδα των Ντίετς – Μαρκόρφτ τερματίζοντας 13οι, 1οι και 2οι βρίσκονται σε απόσταση μόνο 3ων βαθμών. Αυτό σημαίνει ότι αρκεί να «βάλουν» μεταξύ των ιδίων και των Σουηδών ένα σκάφος στον τελικό για να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο. Το σενάριο βέβαια είναι πιο περίπλοκο αφού μαθηματικά οι πέντε πρώτοι μπορούν να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης ανάλογα με τη σειρά τερματισμού και τους συνδυασμούς που θα προκύψουν από τους υπόλοιπους τερματίσαντες. Ειδικότερα: Σουηδία 36 βαθμοί ποινής, Γερμανία 39, Γαλλία 45, Ισπανία 46, Αυστρία 48. Οι ελάχιστοι βαθμοί ποινής για τον νικητή του medal race είναι 2 και για τον 10ο και «τελευταίο» 20 βαθμοί.

Ο Σουηδός Ντάλμπεργκ, αργυρός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, δήλωσε ότι η Γερμανική ομάδα είναι πολύ ανταγωνιστική και γρήγορη στον δυνατό άνεμο και θα πρέπει η ομάδα του ν’ αγωνιστεί αρκετά έξυπνα για να διατηρήσει τον τίτλο. Δεν μπορεί όμως να εμπλακεί όπως είπε σε μία απόλυτη μονομαχία μαζί τους γιατί και οι υπόλοιπες ομάδες και κυρίως οι Γάλλοι είναι σε απόσταση «βολής» και ικανοί να πάρουν τον τίτλο.  Η Γερμανίδα Μαρκόρφτ δήλωσε ότι αν και έχασαν την εκκίνηση στην πρώτη ιστιοδρομία, μία χαοτικά βροχερή και με δυνατό άνεμο, όπου τερμάτισαν 13οι, στις υπολειπόμενες δύο βρήκαν το ρυθμό και τις γραμμές τους τερματίζοντας  2οι και 1οι. Αυτό το ρυθμό θα επιδιώξουν και αύριο.

Αναμένεται ένας συναρπαστικός τελικός για τους λάτρεις του αθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα