fbpx

Ευρωπαϊκό 470: Στη Σουηδία η πρωτοπορία – 20ο το πλήρωμα Σπανάκη (pics)

Ευρωπαϊκό 470: Στη Σουηδία η πρωτοπορία – 20ο το πλήρωμα Σπανάκη (pics)

Τρεις ιστιοδρομίες ολοκληρώθηκαν την τέταρτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 470 στην Ιταλία τόσο στον χρυσό όσο και στον αργυρό στόλο με ανέμους έντασης 14-16 κόμβους και μεγάλο κυματισμό. Η Αριάδνη Σπανάκη και ο Οδυσσέας Σπανάκης βρίσκονται στην 25η θέση  της Όπεν κατηγορίας και στην 20η της Ευρωπαϊκής τερματίζοντας σήμερα 31οι, 14οι και 27οι. Αξίζει να επισημάνουμε ότι το Ελληνικό πλήρωμα βρίσκεται μπροστά από ομάδες που έχουν διακριθεί σε Ολυμπιακούς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο Λάμπης Γιαννούλης και η Ελένη Γιαννούλη βρίσκονται στην 39η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης.

Η ομάδα της Σουηδίας Ντάλμπεργκ Κάρλσον πέρασαν στην πρώτη θέση τερματίζοντας 1οι, 4οι και 2οι. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γερμανική ομάδα Ντίετς Μαρκόρφτ ενώ στις δύο επόμενες παραμένουν δύο Γαλλικά πληρώματα Ματσέτι Ρετορνάζ και Λεκντρέ Μιόν ακολουθούμενοι από την Ισπανία και την Αυστρία. Οι έξι πρώτοι της βαθμολογίας έχουν πάρει μία σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους και αναμένεται να είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν στο τέλος και τα μετάλλια.

Για την Παρασκευή προγραμματίζονται τρεις ιστιοδρομίες σε κάθε γκρουπ, ενώ το Σάββατο και τελευταία μέρα του πρωταθλήματος, οι δέκα πρώτοι θα συναγωνιστούν στον αγώνα για τα μετάλλια όπου διπλασιάζονται οι βαθμοί ποινής (θέση τερματισμού x 2).  Η ομάδα της Σουηδίας είχε επικρατήσει στο περσυνό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στοχεύει να διατηρήσει τα σκήπτρα της παρά τον έντονο συναγωνισμό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα