fbpx

Ευρωπαϊκό 470: Διατήρησε τον τίτλο η Σουηδία σε έναν δραματικό τελικό (pics)

Ευρωπαϊκό 470: Διατήρησε τον τίτλο η Σουηδία σε έναν δραματικό τελικό (pics)

Η ομάδα της Σουηδίας των ΝτάλμπεργκΚάρλσον μετά από ένα σπουδαίο τελικό διατήρησε  τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης τερματίζοντας στην 7η θέση του Medal Race. Η Γερμανική ομάδα των ΝτίετςΜαρκόρφτ τερμάτισε μια θέση μπροστά από τη Σουηδική αλλά αυτό δεν έφτανε για να πάρει τον τίτλο για ένα μόλις βαθμό.  Η ομάδα της Σουηδίας υπομονετικά παρέμενε σε κοντινή επαφή με τους Γερμανούς καθ’ όλη τη διάρκεια του τελικού ελπίζοντας  ότι αυτό είναι αρκετό για να νικήσουν τον τίτλο. Όμως η Γαλλική ομάδα αποσπάστηκε σημαντικά και όδευε προς το χρυσό μετάλλιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Σουηδοί και Γερμανοί έχοντας μείνει πίσω δίνοντας τον δικό τους αγώνα, μόνο παρακολουθούσαν να χάνεται το χρυσό μετάλλιο.

Ματσέτι και Ρετορνάζ εκατό μέτρα πριν τον τερματισμό και ενώ όδευαν προς τον τίτλο υπέπεσαν σε παράβαση κανονισμών στο τελευταίο καβατζάρισμα και μάλιστα εις βάρος και μετά από εσκεμμένη αλλά εντός του κανονισμού επίθεση της άλλης Γαλλικής ομάδας. Δέχτηκαν ποινή από τους κριτές με αποτέλεσμα να πέσουν από την πρώτη στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Αυτό που θα διαπίστωναν λίγο αργότερα ήταν ότι δεν χρειαζόταν να ρισκάρουν γιατί ακόμα κι αν παρέμεναν στη θέση τους πίσω από τους αντιπάλους τους θα κέρδιζαν το χρυσό που ουσιαστικά «χάρισαν» με την επιλογή τους.

Η τελική σειρά κατάταξης των δέκα πρώτων: Σουηδία 50 βαθμοί ποινής, Γερμανία 51, Γαλλία 53, Γαλλία 58, Ισπανία 62, Αυστρία 66, Ιταλία 90, Ιαπωνία 100, Ισπανία 100, Ισραήλ 107.

Στην Σουηδική ομάδα Ντάλμπεργκ – Κάρλσον εκτός από τον δεύτερο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό τίτλο απονεμήθηκε και το βαρύτιμο έπαθλο “Kevin Burnham” εις μνήμη του θρυλικού Αμερικάνου δις Ολυμπιονίκη των 470, αργυρό στην Βαρκελώνη το 1992 και χρυσό στην ηλικία των 48 ετών στην Αθήνα το 2004. Η παρουσία της νεανικής Ελληνικής ομάδας ήταν παραπάνω από αξιοπρεπής με την Αριάδνη και τον  Οδυσσέα Σπανάκης στην 21η θέση και τον Λάμπη με την Ελένη Γιαννούλη στην 38η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα