fbpx

Ιάσων Παναγόπουλος στο Apexsports: «Ποτέ δεν θεώρησα ότι οι προπονήσεις μου μού έχουν στερήσει κάτι»

Ιάσων Παναγόπουλος στο Apexsports: «Ποτέ δεν θεώρησα ότι οι προπονήσεις μου μού έχουν στερήσει κάτι»

Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης στα όπτιμιστ Ιάσων Παναγόπουλος, μίλησε στο Apexsports, εν μέσω διακοπών τις οποίες άξιζε και με το παραπάνω! Μετά από ένα μήνα συνεχούς αγωνιστικής δραστηριότητας με κορύφωση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπτιμιστ στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο, το πρόγραμμα του 14χρονου περιλαμβάνει αποτοξίνωση από σκάφη πανιά και αγώνες ως τον Σεπτέμβρη, με εντολή προπονητού. Η χρονιά ήταν απαιτητική και πολύ κοντά στις σχολικές εξετάσεις που σημαίνει ότι περιορίστηκε η προετοιμασία.

Πρότυπο στον όμιλό του
Το περιβάλλον του νεαρού πρωταθλητή λέει πως είναι ένα ώριμο παιδί- αν και όχι τρομερός μαθητής πιάνει το 16 στο σχολείο- του αρέσει ο αθλητισμός και έχει συγκροτημένη σκέψη. Η λεπτομέρεια που κάνει εντύπωση είναι πως βοηθάει και τα μικρότερα παιδιά στον όμιλο και είναι πρότυπο για την ομάδα, καθώς τον παρακολουθούν πολλοί μικροί αθλητές

Όσο για το μυστικό της συνεχούς βελτίωσής της, φαίνεται να είναι ότι έχει καλή αίσθηση του σκάφους  και κυρίως η… ντοπαμίνη της νίκης. Θέλει να νιώθει το ίδιο συναίσθημα όπως κάθε φορά που κερδίζει. Και στην επόμενη κούρσα να διεκδικήσει και πάλι τη νίκη. Αντέχει την πίεση και αυτό είναι δύσκολο σε αυτή την ηλικία. Τον αγκαλιάζει, βέβαια, μια σοβαρή οικογένεια με άλλα τρία παιδιά, που στέκεται διακριτικά δίπλα του στην προσπάθειά του κάνει αυτό που αγαπά το δυνατόν καλύτερα.
Ο πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης έχει βλέψεις για παγκόσμιο τίτλο, αλλά όλα στον καιρό τους…

Πότε και γιατί αποφάσισες να δοκιμάσεις την τυχη σου στον πρωταθλητισμό;

Άρχισα τον αθλητισμό διότι αθλούνταν τα αδέρφια μου και ήθελα να δοκιμάσω και εγω. Από την στιγμή που άρχισα τον αθλητισμό ξεκίνησαν και τα όνειρα μου για τον πρωταθλητισμό, δηλαδή από την ηλικία των 7 ετών.

Με τον προπονητή σου από πότε δουλεύεις και ποιο το μυστικό της καλής συνεργασίας σας;

Με τον προπονητή μου, τον κ. Αντώνη Δροσόπουλο, άρχισα να προπονούμαι ως μέλος της εθνικής ομάδας τον Μάϊο 2022 και ως αθλητής του ΝΟΚ από τον Σεμπτέμβριο του ίδιου έτους. Η διατήρηση της ψυχραιμίας και η συνεχής επικοινωνία μας σε στερία και θάλασσα, όπως και η ικανότητά του να αντιλάμβανεται τις ανάγκες του αθλητή ανά πάσα στιγμή έχουν οδηγήσει στην άψογή μας συνεργασία.

Τι σε κράτησε σε ένα τόσο απαιτητικό άθλημα όπως η ιστιοπλόϊα ως τώρα; Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις;

Η αγάπη μου για το άθλημα, το μαχητικό μου πνεύμα και η υποστήριξη της οικογένειάς μου είναι οι παράγοντες που με κρατούν στο άθλημα. Η παραίτηση ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ως πιθανότητα.

Δώσε μας να καταλάβουμε ακριβώς το συναίσθημα που έχεις μετά την επανάληψη της επιτυχίας σου φέτος.

Αισθάνομαι ικανοποιημένος και δικαιομένος που επιτεύχθηκαν οι στόχοι μου.

Είναι εύκολο να αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο σε τέτοια ηλικία; Δεδομένου ότι έκανες 200 μέρες προπόνηση… τι σου στέρησε;

Κατά την άποψή μου, ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος σε όλες τις ηλικίες, όπως και σε όλες τις κατηγορίες όλων των αθλημάτων. Ποτέ δεν θεώρησα ότι οι προπονήσεις μου μού έχουν στερήσει κάτι, διότι κάνω αυτό που αγαπώ. Βέβαια, είναι πολλές οι μέρες που έχω υπάρξει απών από το σχολείο λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ποιος είναι ο στόχος σου στο άθλημα, ποια τα επόμενα βήματα;

Να συνεχίσω να είμαι ανταγωνιστικός σε κορυφαίο επίπεδο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα