fbpx

Εκκίνησε ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής»

Εκκίνησε ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής»

Ένας από τους σπουδαιότερους αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης της χώρας, ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» πήρε εκκίνηση σήμερα σε δύο δόσεις.

Στην 56η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί να υπάρξουν δύο εκκινήσεις. Η μία θα είναι η κλασική διαδρομή από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Χώρα Άνδρου και η άλλη από τη Χίο μέχρι το ναυτονήσι

των Κυκλάδων. Ο ιστορικός ιστιοπλοϊκός αγώνας διοργανώνεται από τον Ν.Ο. Άνδρου και τον Ν.Ο.Ε και επανέρχεται στην κανονικότητα με πλήρες αγωνιστικό και πολιτιστικό πρόγραμμα. Λαμβάνουν μέρος κάποια από τα καλύτερα πληρώματα της Ελλάδος, με Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές κόσμου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας μεγάλος αγώνας Ανοιχτής Θαλάσσης όπως αυτός της Άνδρου θα καλυφθεί τηλεοπτικά σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube.

Τα τρία τελευταία χρόνια η ομάδα Live Streaming της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έχει καλύψει πολλούς αγώνες τριγώνου ακόμα και στο εξωτερικό και η ανταπόκριση του κόσμου σε Ελλάδα κι άλλες 54 χώρες είναι εντυπωσιακή με 795.000 εμφανίσεις και 106.000 προβολές!

«Ο κλασικός διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας της Άνδρου επανέρχεται στην κανονικότητα, χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας, με πλήρες αγωνιστικό, πολιτιστικό και τοπικό πρόγραμμα. Θα υπάρξουν αρκετές δράσεις για να γνωρίσουν αθλητές και φιλοξενούμενοι τις μοναδικότητες του νησιού. Η φιλοξενία του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου θα ακολουθήσει την παράδοση που γνωρίζουν καλά οι ιστιοπλόοι μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Φαίδων Ταμβακάκης.

«Γι΄ άλλη μια χρονιά τα στενά του Καφηρέα θα προκαλέσουν τους ιστιοπλόους που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλη τους την  ναυτοσύνη για να περάσουν το περίφημο Κάβο Ντ΄ Όρο και να φτάσουν γρήγορα στην πανέμορφη Χώρα της Άνδρου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Γεώργιος Προκοπίου.

«Γι΄ άλλη μια χρονιά τα στενά του Καφηρέα θα προκαλέσουν τους ιστιοπλόους που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλη τους την  ναυτοσύνη για να περάσουν το περίφημο Κάβο Ντ΄ Όρο και να φτάσουν γρήγορα στην πανέμορφη Χώρα της Άνδρου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Γεώργιος Προκοπίου.

Χρυσός Χορηγός του αγώνα είναι το Private Banking του Ομίλου Eurobank που στηρίζει για 6η διαδοχική φορά τη διοργάνωση, έχοντας συνδεθεί άρρηκτα με την ιστιοπλοΐα και με τις εξαιρετικά επιτυχημένες χορηγίες αθλητών και αθλητριών που έχουν κατακτήσει τις υψηλότερες διακρίσεις στο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι το Private Banking της Eurobank υποστηρίζει και το σκάφος Velos, των Ολυμπιονικών Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή.

Ο Χάρης Χαμπάκης, επικεφαλής Private Banking του Ομίλου Eurobank, σημείωσε: «Φέτος νιώθουμε διπλά ευτυχείς που στηρίζουμε τον αγώνα, γιατί μέσω αυτού, συναντώνται η Άνδρος και η Χίος, τα δύο νησιά του εφοπλισμού.Ο καλός συντονισμός, η προσήλωση στο στόχο, η εμπειρία που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες, η συλλογική προσπάθεια και η συνεργασία, ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες είναι χαρακτηριστικά επιτυχίας για τους ιστιοπλόους όπως όμως και για κάθε ομάδα σε όποιο πεδίο και αν αυτή δοκιμάζεται».

Η Porsche, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Μοτοδυναμική, υποστηρίζει ως Αργυρός Χορηγός τη διοργάνωση κι έντυσε με τα χρώματά της το σκάφος «Black Jack». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αγώνα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της νέας PorscheCayenne.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα, εκτός από τις εναρκτήριες ιστιοδρομίες περιλαμβάνει την τοπική ιστιοδρομία και θα ολοκληρωθεί με την παράκτια κούρσα από τη Χώρα της Άνδρου μέχρι το Δύσβατο. Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου, με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή, διεξήχθη για πρώτη χρονιά το 1967.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα