fbpx

HMRT 2023 NOE: And the winner is… Τσουλφάς (vid)

HMRT 2023 NOE: And the winner is… Τσουλφάς (vid)

Ο τελικός του 10ου επετειακού Τελικού του Hellenic Match Racing Tour είχε εντυπωσιακές μονομαχίες, υψηλό επίπεδο ιστιοπλοϊας, ανατροπές και εκπλήξεις στην τελική κατάταξη υπό τα βλέμματα του κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος για να παρακολουθήσει την εξέλιξη του.

Η τρίτη και τελευταία μέρα της διοργάνωσης ξεκίνησε δυναμικά και ολοκληρώθηκε με άφθονα χαμόγελα σαμπάνια και δυνατή μουσική. Οι καιρικές συνθήκες ήταν για άλλη μια φορά ιδανικές με ηλιοφάνεια και νότιο άνεμο που έδινε την απαραίτητη ώθηση στα σκάφη και τις ομάδες να παλέψουν για το καλύτερο αποτέλεσμα.Η τελευταία αγωνιστική μέρα έκρυβε μεγάλες εκπλήξεις, και ξεκίνησε με εντυπωσιακές ανατροπές και στους δυο ημιτελικούς.

Η ομάδα του Γιώργου Τσουλφά, Wild Horse, που είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και είχε ακουμπήσει το ένα χέρι στο μεγάλο τρόπαιο υπέστη ήττα και αποκλείστηκε από τον μεγάλο τελικό. Η Black Drop του Δημήτρη Σοφίτση, που βρισκόταν στην 4η θέση, επικράτησε με 2-0 με αποτέλεσμα να πάρει αυτή το χρυσό εισιτήριο στο μεγάλο τελικό. Στον άλλο ημιτελικό η Tsoulfas Sailing Team του Θεόδωρου Τσουλφά, έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1, του Βασίλη Γουριώτη και της ομάδας του Archer.

Μετά την ολοκλήρωση των ημιτελικών σειρά είχαν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές και βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες των πληρωμάτων.

Στον μικρό τελικό, σε έναν άκρως εντυπωσιακό αγώνα, η Wild Horse του Γιώργου Τσουλφά πήρε την νίκη και παράλληλα την τρίτη θέση στο φετινό Tour με σκορ 2-1. Σειρά είχε πλέον ο μεγάλος τελικός που θα καθόριζε και το πλήρωμα που θα κατακτούσε το βαρύτημο τρόπαιο της διοργάνωσης.

Ο Θεόδωρος Τσουλφάς και η ομάδα του, Tsoulfas Sailing Team, περσινοί νικητές και μεγάλο φαβορί του τελικού απέδειξαν για άλλη μια χρονιά πως έχουν το know how.

Σε μια αρκετά αμφίρροπη – στο ξεκίνημα της – αναμέτρηση, η έμπειρη ομάδα έδειξε την ανωτερότητα της και τελικώς επικράτησε με 3-1 του πρωτοεμφανιζόμενου σε τελικό του HMRT Βασίλη Σοφίτση και της ομάδας του. Ύστερα από την αγωνιστική δράση ακολούθησε η τελετή απονομής και ο παραδοσιακός σαμπανοπόλεμος, τα προεόρτια ενός φαντασμαγορικού πάρτυ που έφερε την υπογραφή του συγκροτήματος 48 Ώρες.

Τα μέλη των ομάδων έγιναν ένα κουβάρι και απόλαυσαν την βραδιά τους αφήνοντας τον ανταγωνισμό και την αντιπαλότητα στον υδάτινο στοίβο. Διοργανωτές, θεατές και αθλητές έγιναν ένα κουβάρι και συνέχισαν να διασκεδάζουν αποδυκνείωντας πως ο θεσμός του HMRT πέρα από μια διαχρονικά μεγάλη αθλητική διοργάνωση είναι και μια υπέροχη γιορτή της ιστιοπλοϊας.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα