fbpx

Misuko, OPTIMUM 4 και Allegoria στο βάθρο στο 4ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Double Handed (pics)

Misuko, OPTIMUM 4 και Allegoria στο βάθρο στο 4ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Double Handed (pics)

Ρεκόρ 23 συμμετοχών στο 4ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Διμελούς Πληρώματος (Double Handed) με τα σκάφη Misuko του ΝΟΠΦ, OPTIMUM 4 του ΝΟΚ και Allegoria του ΝΟΔ να είναι τελική τριάδα στο βάθρο της γενικής.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος ΣΕΑΝΑΤΚ για 4η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στις 11-12 Νοεμβρίου 2023. 

Με ανάρτησή του ο ΝΟ Καλαμακίου περιγράφει την ένταση του αγώνα: «Διεξήχθη μία απαιτητική ιστιοδρομία με στόχο συνεχή πλεύση μέρα και νύχτα κατά μέσο όρο τις 30 ώρες.  Έτσι η Επιτροπή Αγώνα κάνοντας επιβράχυνση ένα σκέλος του αγώνα πέτυχε τον τερματισμό του πρώτου σκάφους (OPTIMUM 4) στις 24 ώρες και το δέκατο και τελευταίο στις 36 ώρες, καλύπτοντας μια ενδιαφέρουσα διαδρομή 132 ναυτικών μιλίων εντός του Σαρωνικού Κόλπου. 

Το Πρωτάθλημα, ως όφειλε, δοκίμασε τα όρια των σκαφών και των πληρωμάτων τους, καθώς έπνεαν ισχυροί νοτιάδες με συνέπεια και τον υψηλό κυματισμό. Τελικά μόνο 10 από τα 23 σκάφη με διμελές πλήρωμα πάντα, κατάφεραν να ολοκληρώσουν  τη διαδρομή και να τερματίσουν τελικά, ανάμεσα σε αυτά και τα 2 σκάφη του Ν.Ο.Κ.

Αναλυτικά το σκάφος μας OPTIMUM 4 -Lalizas/Performance/Quantum Sails, με πλήρωμα τους αθλητές μας Λιβά Περικλή και Νικολόπουλο Βαγγέλη κατέκτησε την 2η θέση Γενικής και την 1η θέση στην κατηγορία Α.  Το έτερο σκάφος του Ν.Ο.Καλαμακίου AETHER-EVIOL με μικτό πλήρωμα τους Πετράτο Γεράσιμο και Εύη Δελλίδου κατέκτησε την 6η θέση Γενικής και την 3η θέση, επίσης στην κατηγορία Α». 

Ο Βαγγέλης Νικολόπουλος, μέλος της OPTIMUM ομάδας είπε για την εμπειρία του: «Οι πρώτες 10-12 ώρες ήταν πολύ σκληρές λόγω της μεγάλης έντασης του ανέμου και του έντονου κυματισμού που σε συνδυασμό με μόνο 4 χέρια διαθέσιμα πάνω στο κάθε σκάφος, απέβησαν καθοριστικές, εξάντλησαν τα πληρώματα και είχαμε πολλές εγκαταλείψεις συναθλητών μας από άλλους Ομίλους.  Σφίξαμε τα δόντια, διορθώσαμε ζημιές, επιμείναμε, πιέσαμε μέχρι το τέλος και ανεβήκαμε βάθρο ως γλυκιά ικανοποίηση για την απόδοση μας και συγχαίρουμε όλους τους συναθλητές που πάλεψαν κυριολεκτικά με όλες τους τις δυνάμεις.  Ήταν μοναδική εμπειρία και ευχαριστούμε τον ΣΕΑΝΑΤΚ για την άψογη διοργάνωση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα