fbpx

Κακλαμανάκης: Δικαστική ανατροπή και δικαίωση της ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Κακλαμανάκης: Δικαστική ανατροπή και δικαίωση της ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Ανατροπή στην πρωτόδικη απόφαση είχαμε στην υπόθεση της αγωγής της ΕΙΟ (Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας) κατά του Νίκου Κακλαμανάκη. Το Εφετείο ανέτρεψε πλήρως την πρώτη απόφαση, και σύμφωνα με τη δεύτερη η Ομοσπονδία δικαιώνεται.

Κατά την πρωτόδικη απόφαση, η ΕΙΟ ζητούσε 100.000 ευρώ από τον Έλληνα πρωταθλητή του σερφ, όμως η αγωγή απορρίφθηκε. Οι Εφέτες δικαίωσαν την Ομοσπονδία, και έτσι ο Νίκος Κακλαμανάκης υποχρεώνεται να καταβάλει στην ΕΙΟ 3.000 ευρώ με νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής.

Θυμίζουμε, πως ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε κάνει λόγο για διαφθορά, για κακοδιαχείρισή και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αλλά και κατάχρηση εξουσίας, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το 2020.

Πέρα από τις 3.000 ευρώ, ο Κακλαμανάκης είναι υποχρεωμένος να άρει και τη γενόμενη προσβολή στα πρόσωπα της διοίκησης της ΕΙΟ, με την διαγραφή των από 9-11-2019 αναρτήσεων του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αλλά και με την καταχώρηση περίληψης αυτής της απόφασης σε ημερήσια εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας, εντός 15 ημερών από την επίδοση της τελεσίδικης απόφασης.

Για κάθε μέρα παράβασης της παραπάνω διάταξης, θα επιβάλλεται στον Καλαμανάκη χρηματική ποινή 100 ευρώ. Τέλος, καλείται να καλύψει και μέρος των δικαστικών εξόδων, τα οποία ορίστηκαν στα 1000 ευρώ.

*Ο Νίκος Κακλαμανάκης (Βάρκιζα Αττικής, 19 Αυγούστου 1968) είναι Έλληνας αθλητής της ιστιοπλοΐας και δύο φορές Ολυμπιονίκης.

Γεννήθηκε στη Βάρκιζα στις 19 Αυγούστου 1968 και ξεκίνησε από πολύ μικρός την ιστιοπλοΐα και στην κατηγορία Μistral. Το 1986 συμμετέχει για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα και παίρνει την τρίτη θέση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μistral νέων. Το 1989 παίρνει τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Φινλανδίας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης παίρνει την ένατη θέση και στην Ατλάντα το 1996 κατακτά το χρυσό μετάλλιο, όπου παίρνει και την προσωνυμία γιος του ανέμου και ήταν και ο σημαιοφόρος της αποστολής. Στην επόμενη ολυμπιάδα το 2000 στο Σίδνεϊ πήρε την έκτη θέση και ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής. Το 2004 στην Αθήνα κατέκτησε το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο, ασημένιο αυτή τη φορά. Μάλιστα, στην Ολυμπιάδα της Αθήνας ήταν αυτός που άναψε την ολυμπιακή φλόγα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το 1997 πάνω σε μια ιστιοσανίδα έκανε τον διάπλου του Αιγαίου από το Σούνιο στην Κρήτη σε δύο μέρες. Είναι αθλητής του ΝΟΕ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα