fbpx

Το Πανευρωπαϊκό κριτήριο πρόκρισης ILCA για το Παρίσι στον ΝΟ Καλαμακίου

Το Πανευρωπαϊκό κριτήριο πρόκρισης ILCA για το Παρίσι στον ΝΟ Καλαμακίου

Τον Φεβρουάριο του 2024 η Αθήνα και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου είναι οι οικοδεσπότες της Πανευρωπαϊκής Πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024 της κατηγορίας Laser-ILCA Ανδρών/Γυναικών.

Οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν τα τελευταία 4 εισιτήρια ( 2 στην κατηγορία Ανδρών και 2 στην κατηγορία γυναικών) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Η κορυφαία διοργάνωση πρόκρισης των ILCA γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αποστολές από 40 χώρες με 350 αθλητές-αθλήτριες.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία Στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ORC Sportboat που διοργάνωσε ο ΝΟΚ και αξιοσημείωτη επιτυχία, μετρήθηκαν άνω των 120.000 θεάσεων σε 59 χώρες.

Ο ΝΟ Καλαμακίου ήtαν επίσης οικοδεσπότης του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων το 2019 , του ομαδικού πανευρωπαϊκού 2022 και του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοικτής θαλάσσης της κατηγορίας ORC Sportboat το 2023. Μέσα στο 2023 είδε επίσης την αθλήτριά του Ερμιόνη Γκίκα να στέφεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και τον Ιάσωνα Παναγόπουλο Πρωταθλητή Ευρώπης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα