fbpx

Yann Elies: «Τώρα αρχίζει η περιπέτεια» (video)

Σε πλήρη εξέλιξη το Arkea Ultim Challenge.

Μετά τον Michel Desjoyeaux, σειρά του Yann Elies να πάρει θέση και να μιλήσει για το Arkea Ultim Challenge που άρχισε από τη Βρέστη.

Ο καταξιωμένος Γάλλος σκίπερ μετρά τρεις νίκες στο Solitaire du Figaro. Άλλες τρεις επιτυχίες έχει και σε διάφορες κατηγορίες του Transat Jacques Vabre. Πρόσφατα στη δεύτερη θέση του IMOCA Paprec-Arkea με τον Yoann Richomme.

 Παρών στον τερματισμό σε δύο Vendee Globe και μέλος σε δύο προσπάθειες για την επίτευξη του ρεκόρ στο Arkea Ultim Challenge με το Edmond de Rotshchild.

«Μου θυμίζει τον αγώνα γύρου του κόσμου με πλήρωμα, το The Race, του 2000. Αγώνες που δημιουργούν ενδιαφέρον. Αποτελούν μία καινοτόμο πρόκληση. Το The Race είχε μόλις μία έκδοση, δεν πιστεύω το ίδιο για το Arkea Ultim Challenge», είπε.

YouTube video

Για την συνέχεια του αγώνα ο ίδιος είπε: «Από εδώ και πέρα η κατάσταση πιο περίπλοκη για την συνέχεια. Τυχεροί που είδαμε μάχη τις πρώτες ημέρες. Τώρα μπαίνουμε σε μία νέα φάση, τώρα αρχίζει η περιπέτεια».

YouTube video

Χαρακτηριστικό του αγώνα έως τώρα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν Armel Le Cleach και Tom Laperche. «Φυσιολογικό δυστυχώς. Σκάφη καινούργια και περίπλοκα, πρώτη τους δοκιμασία με αυτές τις ρυθμίσεις. Οι ομάδες συνεχίζουν να κάνουν δοκιμές για να βρουν το όριο», σχολίασε.

YouTube video

Για το τέλος ο Γάλλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις. «Για αρχή όλα καλά και απολαυστικά. Αγώνες με 35-40 κόμβους, σχεδόν 800 μίλια την ημέρα. Απίστευτα θηρία».

Πηγή: ICARUS Sports

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα