fbpx

Το Allure του Άγγελου Λαβράνου

Το Allure του Άγγελου Λαβράνου

Φωτό credit Larus

Ένα από τα ομορφότερα Superyacht, το οποίο είναι σχεδιασμένο από τον Άγγελο Λαβράνο, έχουμε τη χαρά να το έχουμε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να ελλιμενίζεται στην Αττική.

Το Allure είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο που ναυπηγήθηκε στο νότιο ημισφαίριο μέχρι το 1994 που έπεσε στο νερό και παραμένει ακόμα ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη τύπου cutter.

Το σκάφος έχει πιστοποίηση Lloyds και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο στην Sterling Yachts του Cape Town. Το υπέροχο εσωτερικό έχει σχεδιάσει η Susan Puleo, από αφρικάνικο ξύλο rosewood (το δέντρο Bubinga), το οποίο έχει υπέροχο χρώμα και υφή και ειναι ποκυ βαρύ, είναι διακοσμημένο με ημιπολύτιμους λίθους, μαρμάρινα μπάνια και με χρυσές επιστρώσεις σε πολλά σημεία.

Παρά το μεγάλο του μέγεθος, το σκάφος δεν έχει βαθειά καρίνα, η οποία μάλιστα έχει και πτερύγια. Πρωτοποριακό για την εποχή του από πολλές απόψεις, το σκάφος έχει επίσης δύο πηδάλια που του επιτρέπει καλύτερο έλεγχο στα όρτσα και ευκολότερη πρόσβαση σε ρηχά νερά.

Το σκάφος έχει πολύ άνετο ταξίδεμα και με τα πανιά και με τη μηχανή. Φέρει δύο μηχανές που του επιτρέπουν άνετα και οικονομικά να πιάνει ταχύτητα κρουαζιέρας 12 κόμβων και ευκολία στις μανούβρες, που άλλωστε υποβοηθιέται από το αναδιπλούμενο bow thruster.

Με την ίδια ευκολία το σκάφος φτάνει τους 14 κόμβους στα όρτσα ταξιδεύοντας με τα πανιά. Τις βαριές δουλειές αναλαμβάνουν τα ηλεκτρο-υδραυλικά συστήματα του σκάφους, γεγονός που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πολυάριθμο πλήρωμα για να ευχαριστηθούν οι επιβάτες ιστιοπλοΐα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα