fbpx

WRC: Νικητής στην Σουηδία ο Κάλε Ροβάνπερα (vid)

WRC: Νικητής στην Σουηδία ο Κάλε Ροβάνπερα (vid)

Στο ίδιο μέρος που πήρε τη μοναδική νίκη της καριέρας του, το 2001, ο πατέρας του, Χάρι.

Ο Κάλε Ροβάνπερα πήρε εμφατική νίκη στο ράλι της Σουηδίας, 21 χρόνια μετά από εκείνη του πατέρα του, Χάρι, στον ίδιο αγώνα, μία νίκη που ήταν και η μοναδική στην καριέρα του. Ο Φινλανδός έφτασε τις τρεις νίκες επικρατώντας με διαφορά 22 δευτερολέπτων του ομόσταβλού του στην Toyota GR με το Yaris, του Έλφιν Έβανς, ένα αποτέλεσμα που φέρνει τον Ροβάνπερα πρωτοπόρο στη βαθμολογία της σεζόν με 14 βαθμούς μετά τον δεύτερο από τους συνολικά 13 αγώνες.

 Ο Ροβάνπερα ήταν μόλις τεσσάρων μηνών όταν ο πατέρας του είχε πάρει τη νίκη σε εκείνο τον αγώνα του 2001 οδηγώντας για την Peugeot. Ο αγώνας έγινε στο βορειότερο σημείο που έχει διεξαχθεί ποτέ το ράλι Σουηδίας, την Ουμέα,με πέντε οδηγούς να περνούν από την κορυφή της γενικής την πρώτη ημέρα, ο Ροβάνπερα ωστόσο πήρε το πλεονέκτημα όταν το βράδυ του Σαββάτου η ζημιά στο εμπρός μέρος του Έβανς του απέφερε ποινή δέκα δευτερολέπτων.

 Μετά την εγκατάλειψη του περασμένου μήνα, ο Τιερί Νεβίλ κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ένα αποτέλεσμα που δίνει ώθηση στην ομάδα της Hyundai ενώ τρίτος τερμάτισε ο Εσαπέκα Λάπι.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα