fbpx

Solar Express

Solar Express

Το στούντιο σχεδιασμού M51 αποκάλυψε μια ιδέα για ένα superyacht μήκους 130 μέτρων που καλύπτεται από πάνω από 1.500 τετραγωνικά μέτρα ηλιακών συλλεκτών.

Με την εύστοχη ονομασία Solar Express, το εξωτερικό του σκάφους χαρακτηρίζεται από την τεράστια αιχμή εμπνευσμένη από τα παλιά τρένα στην πλώρη του.

Ο Anthony Glasson, ο σχεδιαστής πίσω από το concept, δήλωσε: «Με έμπνευση από τις ατμομηχανές, το Solar Express είναι μια προσπάθεια για ένα πιο πράσινο μέλλον για μεγάλα σούπερ γιοτ».

Το μπροστινό κατάστρωμα, και η πρύμνη του σκάφους καλύπτονται από ηλιακούς συλλέκτες που συνδυάζονται με μπαταρίες και γεννήτριες για να τροφοδοτούν τα ηλεκτρικά συστήματα του σκάφους.

Η ελαφριά γάστρα από αλουμίνιο του Solar Express, σε συνδυασμό με ελαφριά υλικά σε όλο το σκάφος, μειώνουν το βάρος και επιτρέπουν μεγαλύτερη απόδοση της μπαταρίας.

Ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης που περιλαμβάνει δύο Azipods και ηλεκτρικές γεννήτριες βοηθά επίσης στη μείωση των εκπομπών.

Σύμφωνα με τον Glasson, οι 5.260 κόροι του concept είναι ένας σχετικά μικρός όγκος για ένα γιοτ 130 μέτρων, με αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερος χώρος για ηλιακούς συλλέκτες και μικρότερους εσωτερικούς χώρους για να αποδίδει ο κλιματισμός.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα