fbpx

Ηλεκτρικό φέρι

Ηλεκτρικό φέρι

MerConcept – VPLP Σχεδιασμός – Alwena. Το πρώτο Foiling Ferry στον κόσμο!

Το σχέδιο ξεκινησε στις αρχές του 2020 σε συνεργασία με το σχεδιαστικό γραφείο της VPLP Alwena. Το Fast Ferry είναι ένα καινοτόμο πλοίο σαν ιπτάμενο δελφίνι, που αναπτύχθηκε με κοινή φιλοδοξία να συμβάλει στη βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση.

Με την άφιξη του MerConcept στο πρόγραμμα το φθινόπωρο του 2021, έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει αυτή την τριμερή ιδέα σε ένα ευρύ φάσμα έργων, από το CTV (πλοία μεταφοράς πληρωμάτων σε υπεράκτιες πλατφόρμες) τα πλοία μεταφοράς επιβατών που μπορούν να φιλοξενήσουν 120-200 άτομα.

Οι αρχικές συζητήσεις για τις μελέτες σε πολλαπλά συστήματα λύσεων πρόωσης και την παραγωγή ενέργειας, συμπεριλαμβαναν και τη λυση του υδρογόνου.

Οι διαφορετικές ανάγκες που προκύπτουν και η έρευνα αγοράς έχουν ήδη προσφέρει πολλές πιθανές παραλλαγές στο σκάφος, το οποίο θα πρέπει να φτάσει σε ταχύτητα μεταξύ 30 και 45 κόμβους.

«Η χρήση ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, μπορεί να μειωθεί σε διαφορετικές εκδόσεις προσαρμοσμένες σε κάθε τοπική αγορά, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της ενέργειας και των τοπικών παραγόντων.

Έχουμε πολλά υποσχόμενη ανάπτυξη για αυτό το σκάφος και η συνεργασία με τη MerConcept ενισχύει την ομάδα του έργου ιδανικά», είπε ο Ludovic Gerard, πρόεδρος της Alwena.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα