fbpx

Ο Οτ Τάνακ επέστρεψε στην M-Sport!

Ο Οτ Τάνακ επέστρεψε στην M-Sport!

Οτ Τάνακ και M-Sport ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους, προκειμένου η βρετανική ομάδα να επιστρέψει το 2023 στην κμορυφή του κόσμου!

Ο Εσθονός επιστρέφει στην M-Sport ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι, φέρνοντας μαζί του πλούσια γνώση, εμπειρία και εξειδίκευση που θα οδηγήσει και θα εμπνεύσει την ομάδα να στοχεύσει στον απόλυτο στόχο της κατάκτησης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι 2023 για οδηγούς και συνοδηγούς.

Το 2011 ο Τάνακ έκανε το ντεμπούτο του σε κατηγορία υποστήριξης του WRC με αυτοκίνητο της M-Sport, κατακτώντας το παρθενικό του βάθρο στο WRC με την ομάδα μόλις 12 μήνες αργότερα.

«Η M-Sport είναι το μέρος που με ανέδειξε ως οδηγό και το μέρος που μου δίδαξε όλα τα σκληρά μαθήματα και την εμπειρία για να γίνω παίκτης υψηλού επιπέδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Από τότε που έγινα παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχω καταφέρει να υπερασπιστώ τον τίτλο και δεν θα μπορέσω να συμφιλιωθώ με τον εαυτό μου μέχρι να το κάνω! Είχα πολλές συζητήσεις με τον Μάλκολμ και σίγουρα μοιραζόμαστε τις ίδιες φιλοδοξίες για την επερχόμενη σεζόν. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, αλλά γνωρίζω τους ανθρώπους στο Dovenby Hall, ξέρω για τι είναι ικανοί και με το πάθος τους να δώσουν τα πάντα, μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην M-Sport Ford World Rally Team και θα τα δώσουμε όλα του χρόνου!» τόνισε ο Τάνακ.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της M-Sport, Μάλκολμ Γουίλσον, υπογράμμισε: «Με γεμίζει με τεράστια ευτυχία και χαρά να βλέπω τον Οτ πίσω εδώ μαζί μας στο Dovenby Hall, παρακολουθώ στενά την καριέρα του από τα νεανικά του χρόνια και είμαι πολύ περήφανος που υπήρξα μέρος των επιτευγμάτων του την τελευταία δεκαετία. Ήρθε στο Dovenby για να δει τις εγκαταστάσεις μας και να δοκιμάσει το Puma στο Greystoke Forest. Είναι δίκαιο να πούμε από τα πρώτα σχόλια του Ott ότι είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023. Η παρουσία του Οτ εδώ για λίγες μόνο ημέρες μας ανέδειξε το επίπεδο που απαιτείται για να επιτύχουμε επιδόσεις που κερδίζουν σε ράλι».

 Τέλος, ο επικεφαλής της ομάδας, Ρίτσαρντ Μίλενερ, τόνισε: «Η επιστροφή του Οτ στην M-Sport είναι μια σημαντική στιγμή για όλους στο Dovenby Hall. Ο στόχος για το 2023 είναι ξεκάθαρος για εμάς και για τον Οτ: να κερδίσουμε το πρωτάθλημα οδηγών του 2023. Για να πετύχουμε μαζί αυτόν τον στόχο θα χρειαστεί πολλή σκληρή δουλειά και ενέργεια, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για αυτή την πρόκληση. Η συμμετοχή ενός οδηγού όπως ο Ott είναι το κλειδί για την ανύψωση του πνεύματος και των επιθυμιών της ομάδας, ώστε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας και να προχωρήσουμε μπροστά το 2023. Έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία με το Puma το 2022, γνωρίζουμε τα δυνατά σημεία του αυτοκινήτου και είμαστε σίγουροι ότι ο Οτ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το οδηγήσει, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που ξέρουμε ότι αξίζουμε».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα