fbpx

ΚΑΖΕ του Philippe Briand

ΚΑΖΕ του Philippe Briand

Ο Γάλλος σχεδιαστής γιοτ Philippe Briand δηλώνει ενθουσιασμένος με το νέο concept σκάφος ketch των 60 μέτρων, που ονομάζεται KAZE. Η άνεση ταξιδεύοντας με το πανί και οι τεράστιοι όγκοι κάτω από το κατάστρωμα είναι οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού, που στοχεύει να προσφέρει μια υπέροχη ποιότητα ζωής στο πλοίο. Οι επιδόσεις που μόλις κυκλοφόρησαν δείχνουν τις κομψές, ισορροπημένες γραμμές και την οροφή χαμηλού προφίλ ενός γιοτ με μοντέρνα εμφάνιση.

Ο Briand πιστεύει ακράδαντα ότι ένας σχεδιαστής πρέπει να επικεντρωθεί στο στοιχείο του τρόπου ζωής, ειδικά σε ένα μεγάλο ιστιοπλοϊκό σκάφος 60 μέτρων, μοιράζοντας την συνολική ιστιοφορία μεταξύ δύο ιστών. Αυτό έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι το σκάφος μπορεί να περάσει κάτω από τις γέφυρες.

Ο Briand έχει τηρήσει δύο βασικές αρχές σε αυτό το τελευταίο σχέδιο. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργηθεί ο όγκος για τους μεγαλοπρεπείς χώρους διαβίωσης, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να επιδοθεί σε όλες τις δραστηριότητες μιας ιδιωτικής κατοικίας στην ξηρά που μπορεί να επιθυμεί. Με τους 499 κόρους ολικής χωρητικότητας, το KAZE θα προσφέρει άφθονες επιλογές για έναν απίστευτο τρόπο ζωής.

Με τα πανιά, το KAZE θα μπορεί επίσης να παράγει τη δική του ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια επιτρέποντας στο νερό που κινείται κάτω από το σκάφος να περιστρέφει την προπέλα. Αυτή περιστρέφει αθόρυβα έναν εναλλάκτη που είναι εγκατεστημένος στη γραμμή του άξονα και είναι ικανός να αντλεί δεκάδες κιλοβάτ μέρα και νύχτα. Στην πραγματικότητα, το σκάφος θα πρέπει να είναι αύταρκες ενεργειακά με τα πανιά. Οι μεγάλες συστοιχίες μπαταριών θα μπορούσαν να αποθηκεύσουν αρκετή ισχύ κατά τη διάρκεια της ημέρας για να επιτρέψουν την αθόρυβη λειτουργία των συστημάτων του σκάφους όσο βρίσκεται στην άγκυρα.

Το KAZE έχει ήδη ξεπεράσει πολύ το στάδιο της ιδέας, με την τεχνική συμβολή από μια σειρά ειδικών. Η Southern Spars έχει συμβουλέψει για τις προδιαγραφές για τις τρεις επιλογές αρματωσιάς, οι οποίες κυμαίνονται από κλασική έως υψηλής απόδοση. Η Francesca Muzio της FM architettura έχει σχεδιάσει ένα διαχρονικό εσωτερικό που ταιριάζει απόλυτα στις εξωτερικές γραμμές του Briand. Και υπάρχει ενδιαφέρον από μερικά από τα πιο διάσημα ναυπηγεία του κόσμου για να το κατασκευάσουν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα