fbpx

F1: Ayrton Senna, ετών…63 (vids & pics)

F1: Ayrton Senna, ετών…63 (vids & pics)

Σαν σήμερα, 21 Μαρτίου του 1960, την παγκόσμια ημέρα ποίησης, ένας….”ποιητής” του «βολάν» ήρθε στον κόσμο. Το όνομά του, Αϊρτον Σένα Ντα Σίλβα, περισσότερο γνωστός ως Αϊρτον Σένα, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής F1.

YouTube video

Μας άφησε με τις αναμνήσεις εκείνη την Πρωτομαγιά του 1994 στην Ίμολα, εκείνη την «καταραμένη» Πρωτομαγιά του 1994 όπως συνηθίζεται να λέγεται έκτοτε.

YouTube video

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά, όλα αυτά τα χρόνια, η παρακαταθήκη του μεγάλη, είτε στον τομέα της ασφάλειας για τις επόμενες γενιές του μηχανοκίνητου αθλητισμού είτε για την κοινωνική του προσφορά και το ίδρυμα που φέρει το όνομά του και έχει βοηθήσει εκατομμύρια παιδιά σε μία χώρα που μαστίζεται από πολλά προβλήματα.

YouTube video

Όποιος είχε την ευκαιρία να τον δει, “μαγεύτηκε” από την στάση του εντός κι εκτός πίστας. Ο “Mago” ήταν….μάγος και μαγευτικός, μέχρι την τελευταία του στιγμή, χωρίς κανείς να μπορέσει να τον πλησιάσει στην  αύρα που εξέπεμπε. Ήταν ο κορυφαίος του 20ου αιώνα, μαζί με τον Πελέ στο ποδόσφαιρο και τον Μάικλ Τζόρνταν στο μπάσκετ, προσωπικότητες που δεν κράτησαν ή δεν πέτυχαν τα απόλυτα ρεκόρ σε τίτλους, τα ρεκόρ άλωστε είναι….αριθμοί.

YouTube video

Με τη…”ματιά” ενός καλλιτέχνη και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργήθηκε μία ψηφιακή εικόνα του πως θα ήταν ο Αϊρτον Σένα αν μοιραζόταν αυτό τον κόσμο μαζί μας μέχρι σήμερα. Η εικόνα έχει προκαλέσει πολλές εντυπώσεις και ακόμα περισσότερες συγκινήσεις.

 Το ποιος είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών είναι μία ατέρμονη συζήτηση χωρίς νόημα για τους λάτρεις του αθλητισμού και του αθλήματος. Έχει να κάνει και με τη γενιά των θεατών, ο Νίκι Λάουντα, ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο Λιούις Χάμιλτον, ίσως στο μέλλον ο Μαξ Φερστάπεν. Αυτόν τον είδα από το καλοκαίρι του ’88 στο Γκραν Πρι Ουγγαρίας μέχρι την…. «καταραμένη» Πρωτομαγιά του 1994, Adeus Ayrton and…obrigado!

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα