fbpx

Το Τριμονοράν Project Escalade

Το Τριμονοράν Project Escalade

Ένας ριζοσπαστικός νέος σχεδιασμός με υδροπτέρυγες υποστηρίζει ότι συνδυάζει την αποτελεσματικότητα ενός τριμαράν με τον χώρο ενός monohull σκάφους.

Ο καταξιωμένος Ολλανδό μηχανικό G. Jelle Bilkert παρουσίασε το πρώτο «trimonoran» στον κόσμο. Όπως υποδηλώνει το όνομα, βασίζεται σε μια πρωτοποριακή νέα σχεδίαση γάστρας που ισχυρίζεται ότι προσφέρει την αποτελεσματικότητα και τη σταθερότητα ενός trimaran με την ταχύτητα και τον όγκο ενός monohull. Αντί για τρεις λεπτές κάθετες γάστρες που συνδέονται με ένα μεγάλο κατάστρωμα με δοκάρια, οι δύο εξωτερικές γάστρες ξεχωρίζουν υπό γωνία από το κεντρικό κύτος. Αυτά συνδέονται κάτω από την ίσαλο γραμμή με εγκαρσιες υδροπτέρυγες για να δημιουργήσουν την απαραίτητη ανύψωση για το πλανάρισμα χωρίς την αντίστοιχη οπισθέλκουσα ενός μεγάλου σκάφους.

Η ιδέα σχεδιάστηκε αρχικά από τον Ολλανδό ναυτικό αρχιτέκτονα G. Jelle Bilkert πριν από λίγο καιρό, αλλά τώρα έχει βελτιωθεί, αναπτυχθεί και δοκιμαστεί σε δεξαμενή με τη βοήθεια της ολλανδικής κρατικής χρηματοδότησης σε μια πλήρως κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ιδέα παραγωγής από την ολλανδική εταιρεία AnwigemA BV. Το κλειδί σε αυτό το νέο σχέδιο trimonoran είναι η προσθήκη δύο πτερυγίων που συνδέουν το μπροστινό και το πρυμναίο τμήμα της εξωτερικής γάστρας. Αυτά όχι μόνο παρέχουν ανύψωση αλλά και μειώνουν την οπισθέλκουσα για να επιτρέψουν το είδος των ταχυτήτων πλαναρίσματος που δεν είναι συνήθως δυνατές με αυτό το μέγεθος και το στυλ γιοτ.

Ένα άλλο καινοτόμο χαρακτηριστικό είναι η υιοθέτηση μιας υδραυλικής σύνδεσης για τη μεταφορά ισχύος μεταξύ των κινητήρων και των ελίκων αντί ενός συμβατικού άξονα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα