fbpx

F1: 29 χρόνια από την «καταραμένη» Πρωτομαγιά της Ίμολα (vid)

F1: 29 χρόνια από την «καταραμένη» Πρωτομαγιά της Ίμολα (vid)

Ο Βραζιλιάνος δεν ξεχνιέται, 29 χρόνια από την ημέρα του θανάτου του στον αγώνα της Ίμολα εκείνη την Πρωτομαγιά του 1994.

Τα δυστυχήματα του 1994, καθώς είχε προηγηθεί εκείνο 24 ώρες πριν του Ρόλαντ Ρατζενμπέργκερ στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν τα πρώτα μετά από 12 χρόνια στη F1. Ο Άιρτον Σένα έφυγε στους πρώτους γύρους του αγώνα ωστόσο η ιστορία και η κληρονομιά που άφησε δεν θα ξεχαστεί ποτέ με μία σειρά οδηγών και ομάδων να τιμούν και σήμερα τη μνήμη του.

Από την πληθώρα μηνυμάτων και ανακοινώσεων δεν θα μπορούσε να λείπει η ομάδα που συνέδεσε περισσότερο το όνομά του, η McLaren, η οποία λίγα χρόνια παρουσίασε και αυτοκίνητο παραγωγής που φέρει το όνομά του.

Ο Άιρτον Σένα Ντα Σίλβα όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1960 στο Σάο Πάολο και για τη F1 θα μείνει για πάντα ως κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένας τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

O Βραζιλιάνος αποτέλεσε πρότυπο και ίνδαλμα για τους αστέρες του σήμερα, μεταξύ αυτών για τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον αλλά και τον δύο φορές κάτοχο του τίτλου, Φερνάντο Αλόνσο και φυσικά για τους αναρίθμητους οπαδούς του motorsport σε όλο τον πλανήτη.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα