fbpx

Moto GP: Σκληρά πυρά αναβατών κατά αγωνοδικών!

Moto GP: Σκληρά πυρά αναβατών κατά αγωνοδικών!

Κίνημα… σκεπτικισμού της αποτελεσματικότητας των αγωνοδικών να διευθύνουν σωστά τον πειθαρχικό έλεγχο των αγώνων φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στο Moto GP. Οι Πέκο Μπανιάια, Φάμπιο Κουαρταραρό, Ζοάν Ζαρκό και Αλέιξ Εσπαργκαρό είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Γκραν Πρι Λε Μαν, έχοντας όλοι τους από ένα… βέλος να εξαπολύσουν κατά των αγωνοδικών για τη συνολική φετινή τους εικόνα.

Ο Ζοάν Ζαρκό (αριστερά) και ο Φάμπιο Κουαρταραρό (δεξιά).

Συγκεκριμένα, αυτό για το οποίο κατηγορούνται είναι πως σε όμοιες ενέργειες αναβατών βγάζουν διαφορετική απόφαση ή διαφορετικές ποινές. Έτσι κάνουν τη ζωή των αναβατών αρκετά δυσκολότερη, καθώς οι τελευταίοι δηλώνουν πως αδυνατούν να έχουν γνώση για το ποιες ενέργειές τους επιτρέπονται ή όχι και τι “βάρος” μπορεί να έχει μία ενδεχόμενη ποινή.

“Ειλικρινά ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να κατανοήσω τη δική τους οπτική γωνία. Να μοιραστώ μαζί τους και τη δική μας οπτική γωνία των πραγμάτων. Αυτό θα ήταν από μόνο του ένα καλό βήμα. Προσωπικά, εγώ δεν καταλαβαίνω τη δική τους οπτική των πραγμάτων”, ανέφερε ο Μπανιάια.

Ο Πέκο Μπανιάια.

“Γνωρίζουμε πως δεν συμφωνούμε πάντοτε με τις αποφάσεις των αγωνοδικών. Δεν φαίνεται να είναι ίσες για όλους τους αναβάτες. Θέλουμε να έχουμε τύπους (αγωνοδίκες) που δεν θα επηρεάζονται από τη δημοφιλία συγκεκριμένων αναβατών και να είναι πιο δίκαιοι”, ανέφερε από την πλευρά του ο Ζαρκό, προσθέτοντας μία επιπλέον πτυχή στο ζήτημα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα