fbpx

Formula E: Εμφατική νίκη για τον Γκίντερ στην Τζακάρτα (vid)

Formula E: Εμφατική νίκη για τον Γκίντερ στην Τζακάρτα (vid)

Εκκινώντας για 2η φορά σε ισάριθμους αγώνες στην Ινδονησία από την pole position ο Μαξ Γκίντερ πήρε τη νίκη στο δεύτερο EPrix.

Ο Γερμανός της Maserati πήρε τη νίκη στο δεύτερο αγώνα της Ινδονησίας που αποτέλεσε τον 11ο από τους 16 αγώνες της σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων, τη Formula E.

Η σωστή στρατηγική με το ιδανικό timing για το δεύτερο πέρασμα από τη ζώνη ενεργοποίησης του attack mode έκανε τη διαφορά με τον Γκίντερ να παίρνει την πρώτη θέση με διαφορά σχεδόν τριών δευτερολέπτων από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον Βρετανό Τζέικ Ντένις της Avalanche Andretti. Τρίτος τερμάτισε ο Νεοζηλανδός Μιτς Έβανς της Jaguar με διαφορά άνω των 18 δευτερολέπτων από το νικητή.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η νίκη με τη μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο οδηγό στην 3η γενιά μονοθεσίων ενώ για τη Maserati ήταν η πρώτη νίκη στην ιστορία της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μονοθεσίων μετά από εκείνη του θρυλικού Χουάν Μανουέλ Φάντζιο στο Νίρμπουργκρινγκ το μακρινό 1957.

Η μάχη για την κορυφή στη βαθμολογία των οδηγών παραμένει έντονη με τον Πάσκαλ Βερλάιν να παραμένει επικεφαλής, μόλις ένα βαθμό όμως μπροστά από τον Ντένις και 6 από τον Νικ Κάσιντι. Επόμενος σταθμός σε τρεις εβδομάδες, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, στις ΗΠΑ.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα