fbpx

Το ξεχωριστό και σπάνιο ήθος του Γιάννη Παπαδημητρίου

Το ξεχωριστό και σπάνιο ήθος του Γιάννη Παπαδημητρίου

Ένα λάθος λίγο πριν από την τελευταία ειδική του Ράλι Στερεάς Ελλάδας είχε ως αποτέλεσμα ο Γιάννης Παπαδημητρίου και ο Νίκος Πετρόπουλος, μολονότι κέρδισαν τον αγώνα, να αποκλειστούν, με τη νίκη να περνά στα χέρια των Αλέξανδρου Τσουλόφτα – Στέλιου Ηλία.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου δεν είναι κάποιος… άγνωστος στον χώρο των ελληνικών αγώνων. Τουναντίον, πρόκειται για έναν πρωταθλητή στις ειδικές διαδρομές, μα πάνω απ’ όλα για έναν σπουδαίο άνθρωπο, με ήθος, ποιότητα και κύρος. Στοιχεία που φρόντισε να αποδείξει –μολονότι δεν το είχε ανάγκη, ούτως ή άλλως…- γι’ ακόμη μία φορά με την επίσημη τοποθέτησή του για το συμβάν του αγώνα της περασμένης Κυριακής.

«Κατά τη διάρκεια του Ράλι Στερεάς Ελλάδας, και συγκεκριμένα πριν την εκκίνηση της τελευταίας ειδικής (Θήβα 2) διαπιστώσαμε ότι είχαμε χάσει τον αέρα σε ένα από τα ελαστικά μας. Είχαμε τη δυνατότητα να καθυστερήσουμε στο συγκεκριμένο κοντρόλ και να το αλλάξουμε λίγο πριν αφού μια ποινή 30-40” ή ακόμα και περισσότερο δεν θα έθετε σε κίνδυνο την θέση μας στη γενική κατάταξη αφού ήμασταν πάνω από δυο λεπτά μπροστά από το δεύτερο αυτοκίνητο» ανέφερε ο δύο φορές Πρωταθλητής Ελλάδος χώματος.

Και συνέχισε: «Με καθαρά δική μου ευθύνη προτίμησα να μπω στο κοντρόλ ακριβώς στο λεπτό μου και να ζητήσω πεντάλεπτο μεταξύ ΣΕΧ και αφετηρίας για αλλαγή ελαστικού όπως επιτρεπόταν στο παρελθόν από τον κανονισμό και είχε ξαναγίνει κατ’ επανάληψη. Ο κανονισμός όμως είχε αλλάξει χωρίς να το γνωρίζω και για αυτό έλαβα εκείνη τη στιγμή κάτω από πίεση αυτή την εσφαλμένη απόφαση για την οποία ευθύνομαι αποκλειστικά εγώ και ουδείς έτερος. Εκτιμώ ότι η απόφαση των αγωνοδικών ήταν σωστή αφού ο κανονισμός είναι σαφής. Σας ευχαριστώ».

Με λίγα λόγια, πέραν από το προφανές, δηλαδή ότι ανέλαβε εξ΄ ολοκλήρου την ευθύνη για το συμβάν, ο Γιάννης Παπαδημητρίου κάλυψε σε απόλυτο βαθμό τον πολύπειρο συνοδηγό του, Νίκο Πετρόπουλο, από οποιοδήποτε δυνητικό σχόλιο.

Συνάμα απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι στους αγωνοδίκες, οι οποίοι κλήθηκαν υπό πιεστικές συνθήκες να εκτιμήσουν τα γεγονότα και να λάβουν την απόφασή τους, χαρακτηρίζοντάς την ο ίδιος «σωστή, αφού ο κανονισμός είναι σαφής».

Δεν χωρά αμφιβολία ότι για έναν αθλητή, πόσο μάλλον για έναν Πρωταθλητή, η απώλεια μιας νίκης που κατακτήθηκε εντός του εκάστοτε αγωνιστικού χώρου, είναι σημαντική, ειδικά όταν οφείλεται σε δικό του λάθος. Όμως η στάση του Γιάννη Παπαδημητρίου (πρέπει να) δείχνει τον δρόμο σε όλους τους αθλητές και δη στους νεότερους σε ηλικία. Μόνον με τέτοιες συμπεριφορές το motorsport θα κάνει τα άλματα προόδου που του πρέπουν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα