fbpx

24 ώρες του Λε Μαν: Επιστροφή στο θρόνο μετά από 58 χρόνια για τη Ferrari (vid)

24 ώρες του Λε Μαν: Επιστροφή στο θρόνο μετά από 58 χρόνια για τη Ferrari (vid)

Η Ferrari επέστρεψε μετά από μισό αιώνα στη μεγάλη κατηγορία και πήρε τη νίκη στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν.

Η Ferrari αποφάσισε να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής μετά από 50 χρόνια και στους πρώτους τρεις αγώνες της σεζόν έδειξε ότι έχει την ταχύτητα στον ένα γύρο αλλά όχι και στην αγωνιστική απόσταση. Η scuderia κράτησε το καλύτερο για τον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς, τις 24 ώρες του Λε Μαν, εκεί που τελευταία φορά είχε πανηγυρίσει την επιτυχία το μακρινό 1965.

Κάνοντας το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές ο Ιταλός κατασκευαστής έδειξε ότι είχε την ταχύτητα αλλά και την αξιοπιστία, αν και όχι σε απόλυτο βαθμό καθώς σε δύο περιπτώσεις σε pit-stop ο Αλεσάντρο Πιερ Γκουίντι έπρεπε να κάνει το full power cycle για να θέσει ξανά το όχημα σε κίνηση. Η Ferrari πήρε τη νίκη στερώντας την 6η διαδοχική επιτυχία από την Toyota η οποία από νωρίς έχασε το ένα από τα δύο μονοθέσιά της στο βραδινό σκέλος που σημαδεύτηκε από την έντονη βροχή.

 Αλεσάντρο Πιερ Γκουίντι, Τζέιμς Καλάδο και Αντόνιο Τζιοβινάτσι, που την περασμένη σεζόν αγωνίζονταν στην κατηγορία GT είναι εκείνοι που έφεραν την ομάδα τους ξανά στην κορυφή και στο δέκατο τίτλο στην ιστορία της. Η Toyota αυτή τη φορά έπρεπε να αρκεστεί στη 2η θέση ενώ την τριάδα του βάθρου στην Hypercar και τη γενική κατάταξη ολοκλήρωσε η αμερικανική ομάδα της Cadillac.

Εξίσου έντονη ήταν η μάχη και στις άλλες δύο κατηγορίες, στην τελευταία τους παρουσία σε αυτό το επίπεδο καθώς από την επόμενη χρονιά αναμένονται μεγάλες αλλαγές. Στην LMP2 η πολωνική Inter Europol πήρε την πρώτη θέση ενώ η αμερικανική Corvette έφτασε πρώτη στην καρό σημαία στην κατηγορία GTE Am.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα