fbpx

Γκραν Πρι Ιταλίας: Νίκη με… επίδειξη ισχύος από Μπανιάια! (vid)

Γκραν Πρι Ιταλίας: Νίκη με… επίδειξη ισχύος από Μπανιάια! (vid)

Τη μεγάλη νίκη στο Γκραν Πρι Ιταλίας πανηγύρισε ο Πέκο Μπανιάια. Ο αναβάτης της Ducati πραγματοποίηση επίδειξη ισχύος στο Μουτζέλο, τον 6ο σταθμό του φετινού Moto GP, όντας επικεφαλής του αγώνα από την εκκίνηση έως τον τερματισμό, δίχως να δεχθεί ουσιαστική απειλή. Με αυτόν τον τρόπο εδραιώθηκε και στην κορυφή της βαθμολογίας των αναβατών.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη του Ιταλού, ο οποίος μάλιστα… σκούπισε κάθε διαθέσιμη διάκριση αυτό το τριήμερο, αφού ήταν -κατά σειρά- νικητής στις κατατακτήριες, νικητής στο Sprint Race, νικητής στον κυριακάτικο αγώνα, ενώ σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Χόρχε Μαρτίν, με τον Ισπανό της Prima Pramac να πιστοποιεί έτσι την συνολικά εξαιρετική εικόνα που είχε δείξει σε όλο το τριήμερο στο Μουτζέλο. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ζοάν Ζαρκό, επίσης της Prima Pramac, με την Ducati να έχει έτσι ως κατασκευάστρια το 1-2-3 στον αγώνα της Ιταλίας.

Από εκεί και πέρα, ο δεύτερος της βαθμολογίας Μάρκο Μπετσέκι είχε έναν… περίπλοκο αγώνα, με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην 8η θέση και να δει τον Μπανιάια να διευρύνει τη μεταξύ τους απόσταση στην κατάταξη των αναβατών. Εκ των άτυχων της ημέρας ήταν σίγουρα ο Μαρκ Μάρκεθ, αφού είχε πτώση αρκετά νωρίς. Αυτό συνέβη ενώ βρισκόταν στην 4η θέση, οπότε έχασε μία σημαντική ευκαιρία να διεκδικήσει την παρουσία του στο βάθρο.

Η τελική κατάταξη του Γκραν Πρι Ιταλίας:

Επόμενος σταθμός της σεζόν θα είναι το Γκραν Πρι Γερμανίας, που ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή το τριήμερο 16-18 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα