fbpx

Ράλι Κένυας: Επικεφαλής ο Οζιέ, παρά τη… ρελάνς του Ροβάνπερα (vid)

Ράλι Κένυας: Επικεφαλής ο Οζιέ, παρά τη… ρελάνς του Ροβάνπερα (vid)

Σε θέση ισχύος βρίσκεται ο Σεμπαστιάν Οζιέ μετά το πέρας και του σαββατιάτικου προγράμματος στο Ράλι Κένυας. Ο οδηγός της Toyota, που μπήκε από το πρωί ως επικεφαλής της κατάταξης στις ειδικές διαδρομές, διατήρησε ανέπαφη τη θέση του στην κορυφή, έχοντας έτσι τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο ράλι.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Κάλε Ροβάνπερα, ο οποίος κατάφερε στην τελευταία ειδική της ημέρας να “ψαλιδίσει” κατά… 50% τη διαφορά του στο χρονόμετρο από τον ομόσταυλό του. Συγκεκριμένα, η βροχόπτωση που άρχισε κατά την εξέλιξη της SS13 ώθησε τον Οζιέ να επιβραδύνει τον ρυθμό του, σε αντίθεση με τον Ροβάνπερα που οδήγησε στα όρια. Έτσι, από τα 32.0 δευτερόλεπτα η διαφορά των δύο έπεσε στα 16.7 δευτερόλεπτα.

Πιο πίσω, αρκετό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μάχη του Έλφιν Έβανς με τον Τακαμότο Κατσούτα. Ο Βρετανός με τον Ιάπωνα έχουν απόσταση 17.0 δευτερολέπτων, με τον Κατσούτα να ελπίζει σε κάποιο… δώρο του ομόσταυλού του (αμφότεροι της Toyota), προκειμένου να βρεθεί ο ίδιος στο βάθρου. Από εκεί και πέρα, ο Ιορδάνης Σερδερίδης έκλεισε την ημέρα στην 16η θέση, ενώ ο Γιώργος Βασιλάκης βρίσκεται στην 23η θέση της γενικής κατάταξης.

Η γενική κατάταξη του Ράλι Κένυας:

Το πρόγραμμα του Ράλι Κένυας (ώρες Ελλάδος):
Κυριακή
06:55 SS14
07:51 SS15
09:05 SS16
11:19 SS17
12:15 SS18
14:15 SS19 (Powerstage)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα