fbpx

WRC Εσθονία: «Άπιαστος» Ροβάνπερα, συνεχίζει ακάθεκτος!

WRC Εσθονία: «Άπιαστος» Ροβάνπερα, συνεχίζει ακάθεκτος!

Πριν από δύο χρόνια ο Κάλε Ροβάνπερα έγινε ο νεότερος νικητής αγώνα του WRC στις ταχύτατες ειδικές διαδρομές της Εσθονίας. Με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη χώρα της Βαλτικής, ο Φινλανδός  έχει πλέον 55 βαθμούς διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, αφού η σημερινή κυρίαρχη επιτυχία τον έφερε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση back-to-back παγκόσμιων τίτλων.

Ο 22χρονος Φινλανδός τερμάτισε το αγωνιατικό τετραήμερο 52,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Τιερί Νεβίλ με το Hyundai i20 N, ο οποίος αρχικά προηγούνταν μετά τον πρώτο loop της Παρασκευής. Όμως από τη στιγμή που ανέβηκε στην πρώτη θέση της γενικής, ο νεαρός Φινάνδός δεν άφησε κανέναν να τον απειλήσει και με 13 συνεχόμενους ταχύτερους χρόνους σε ειδικές –μεταξύ των οποίων και η powerstage- έφτασε στη 1οη νίκη της καριέρας του στο WRC, «ισοφαρίζοντας» τους Άρι Βάτανεν και Ρίτσαρντ Μπερνς.

Η προβλεπόμενη βροχή δεν έκανε την εμφάνισή της στο τελευταίο σκέλος της Κυριακής, όπου ο Ροβάνπερα παρέμεινε και πάλι ανέγγιχτος, κερδίζοντας και τις τέσσερις ειδικές δοκιμές με το Toyota GR Yaris και ολοκλήρωσε τον αγώνα με το απόλυτο των 30 βαθμών.

Ο Ναβίλ ουσιαστικά παραδέχτηκε την ήττα από το βράδυ του Σαββάτου, αλλά ήταν ευδιάθετος, αφού απόλαυσε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο χώμα. Ωστόσο, δεν είχε την πολυτέλεια να περάσει την Κυριακή, με τον ομόσταυλό του Εσαπέκα Λάπι να συμπληρώνει το βάθρο μόλις 6,8 δευτερόλεπτα πίσω του μετά από περισσότερα από 300 χιλιόμετρα αγώνα. Ο Ουαλός Έλφιν Έβανς, επίσης με Toyota, ήταν τέταρτος γενικής, μόλις 7,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Λάπι

Ο Τέμου Σούνινεν έκανε τρία τα Hyundai στην πρώτη πεντάδα, τερματίζοντας πάνω από ένα λεπτό πίσω από τον Έβανς μετά από μια άψογη οδήγηση στο ντεμπούτο του στο i20 N Rally1. Πίσω του ήταν ο Πιέρ Λουί Λουμπέ, ο οποίος ξεπέρασε τον Τακαμότο Κατσούτα στην Wolf Power Stage για να κατακτήσει την έκτη θέση στη γενική κατάταξη.

Ο ομόσταυλος του Λουμπέ στην ομάδα M-Sport Ford, Οτ Τάνακ, ήταν το φαβορί πριν από τον αγώνα, αλλά οι ελπίδες του για νίκη στην έδρα του εξανεμίστηκαν πριν καν ξεκινήσει το ράλι. Προβλήματα στο shakedown της Πέμπτης ανάγκασαν σε αλλαγή κινητήρα την τελευταία στιγμή και του επέφεραν ποινή πέντε λεπτών πριν από την έναρξη της διαδρομής. Πλέον υπολείπεται του Ροβάνπερα κατά 66 βαθμούς με πέντε γύρους να απομένουν.

Ο Αντρέας Μίκελσεν διατήρησε το προβάδισμά του στην κατηγορία WRC2 και τερμάτισε στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Σάμι Πάγιαρι, με ένα Škoda Fabia RS Rally2 παρόμοιο με αυτό του Mikkelsen, συμπλήρωσε την πρώτη 10άδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα