fbpx

F1, Grand Prix Ιταλίας: Έκανε το ρεκόρ διαδοχικών νικών ο Φερστάπεν

F1, Grand Prix Ιταλίας: Έκανε το ρεκόρ διαδοχικών νικών ο Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν έγινε ο πρώτος στην ιστορία της F1 που φτάνει τις δέκα διαδοχικές νίκες επικρατώντας στο Grand Prix Ιταλίας.

 Στην πίστα της Μόντσα, το «ναό» της ταχύτητας, ο Ολλανδός διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull πανηγύρισε τη νίκη με την ομάδα του να φτάνει τις 15 σερί και να το πανηγυρίζει κάνοντας το 1-2 καθώς δεύτερος τερμάτισε ο Μεξικανός ομόσταβλός του, Σέρχιο Πέρες.

Μπροστά στο κοινό της η Ferrari είδε τους δύο οδηγούς της να μάχονται για την 3η θέση με τον Ισπανό Κάρλος Σάινθ, που εκκίνησε από την pole position να επικρατεί για το τελευταίο σκαλί του βάθρου του Μονεγάσκου Σαρλ Λεκλέρκ.

To βρετανικό δίδυμο της Mercedes των Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον πήρε την 5η και 6η θέση αντίστοιχα ενώ στη βαθμολογούμενη δεκάδα βρέθηκαν και ο Αλεξάντερ Άλμπον της Williams, ο Λάντο Νόρις της McLaren, o Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin και ο Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo.

Με περισσότερους από τους διπλάσιους βαθμούς από τη δεύτερη McLaren η Red Bull συνεχίζει ακάθεκτη προς την κατάκτηση του τίτλου στους κατασκευαστές ενώ ο Φερστάπεν θα πάει στον επόμενο αγώνα, σε δύο εβδομάδες, για το Grand Prix Σιγκαπούρης, με πλεονέκτημα 145 βαθμών από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον teammate Σέρχιο Πέρες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα