fbpx

World SBK: Οι νικητές της ημέρας στο Μανί-Κουρ, 19ος ο Περιστεράς στην SSP 300 (vids)

World SBK: Οι νικητές της ημέρας στο Μανί-Κουρ, 19ος ο Περιστεράς στην SSP 300 (vids)

Ο Τοπράκ Ραζγκατλιόγκλου έδωσε νέο ενδιαφέρον στη μάχη για τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike.

 Η καλοκαιρινή διακοπή ολοκληρώθηκε με το πρωτάθλημα να μπαίνει στο τελευταίο τρίτο της σεζόν. Στη μεγάλη κατηγορία, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike ο Τούρκος Τοπράκ Ραζγκατλιόγλου της Yamaha έφτασε τις 8 νίκες καριέρας στη γαλλική πίστα του Νεβέρ Μανί-Κουρ με δεύτερο τον Μίκαελ Ρούμπεν Ρινάλντι της Ducati και τρίτο τον Τζόναθαν Ρέι της Kawasaki.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ο 38χρονος Άλβαρο Μπαουτίστα της Ducati είχε πρόβλημα στα ηλεκτρονικά πέφτοντας στην 24η και τελευταία θέση από νωρίς καταφέρνοντας ωστόσο να τερματίσει δέκατος με τη διαφορά από τον Ραζγκατλιόγκλου να μειώνεται στους 55 βαθμούς.

 Στην κατηγορία Supersport ο Νίκολο Μπούλεγκα της Ducati έκανε ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου φτάνοντας τις 10 νίκες σε 17 αγώνες με δεύτερο τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Στέφανο Μάντσι της Yamaha, με τη διαφορά τους πλέον να ανοίγει στους 51 βαθμούς ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο ντόπιος Βαλεντάν Ντεμπίς, επίσης με Yamaha, στο πρώτο βάθρο καριέρας στην κατηγορία.

 Τέλος, στην Supersport 300, ο κάτοχος του τίτλου το 2020, ο Ολλανδός Τζέφρι Μπούις της ΜΤΜ Kawasaki, διέσχισε πρώτος την καρό σημαία με δεύτερο τον Ιταλό Κέβιν Σαμπατούτσι και τρίτο τον ομόσταβλό του, Λόρις Φένεμαν. Από ελληνικής πλευράς ο Γιάννης Περιστεράς με τη Yamaha της ProGP κατέλαβε την 19η θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα