fbpx

Γκραν Πρι Ιαπωνίας: Επέστρεψε στις νίκες ο Φερστάπεν, πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές η Red Bull!

Γκραν Πρι Ιαπωνίας: Επέστρεψε στις νίκες ο Φερστάπεν, πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές η Red Bull!

Παρένθεση αποδείχθηκε η εμφάνιση στο Γκραν Πρι Σιγκαπούρης για τον Μαξ Φερστάπεν, μιας και ο Ολλανδός πανηγύρισε με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη στο Γκραν Πρι Ιαπωνίας και τη Σουζούκα. Ο οδηγός της Red Bull εκκίνησε από την pole position, διατήρησε σταθερά την πρωτοπορία του και αντίκρισε πρώτος την καρώ σημαία, φτάνοντας έτσι τις 13 φετινές νίκες.

Αυτό το αποτέλεσμα ήταν ταυτοχρόνως υπεραρκετό για να κατακτήσει και μαθηματικά η Red Bull τον τίτλο στους κατασκευαστές. Αυτό είναι το 6ο πρωτάθλημα στην ιστορία της αυστριακής ομάδας (2010, 2011, 2012, 2013, 2022, 2023), την ώρα που όλα δείχνουν πως απομένει και η μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου και στους οδηγούς, κάτι που εφόσον συμβεί θα είναι το 7ο πρωτάθλημα για πιλότο της Red Bull.

Από εκεί και πέρα, το βάθρο είχε την… υπογραφή της McLaren, με τον Λάντο Νόρις να τερματίζει στη 2η θέση (για τέταρτη φορά φέτος), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Όσκαρ Πιάτρι, με τον Αυστραλό rookie να φτάνει έτσι στο πρώτο βάθρο της καριέρας του.

Αξιοπρόσεκτη μάχη έγινε στις ακριβώς χαμηλότερες θέσεις, με τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari να τερματίζει τέταρτος και τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes να διατηρεί με υπερπροσπάθεια την 5η θέση, κρατώντας πίσω του ως 6ο τον Κάρλος Σάινθ.

Στο μεταξύ, καταστροφικός αποδείχθηκε ο αγώνας για τον Σέρχιο Πέρες. Ο Μεξικανός ενεπλάκη στα… τζαρτζαρίσματα της εκκίνησης, με αποτέλεσμα να τραυματίσει την μπροστινή αεροτομή του. Αν και την άλλαξε με αναγκαστικό πιτ στοπ, λίγο αργότερα αποδείχθηκε πως το μονοθέσιο δεν είναι σε θέση να συνεχίσει, οπότε το έφερε στο γκαράζ.

Βασική λεπτομέρεια είναι πως ο οδηγός της Red Bull είχε δεχθεί και ποινή 5 δευτερολέπτων, οπότε οι μηχανικοί του επιδιόρθωσαν μερικώς τη ζημιά, του επέτρεψαν να ξαναβγεί στην πίστα για την έκτιση της ποινής και αμέσως μετά να εγκαταλείψει οριστικά τον αγώνα.

Η τελική κατάταξη του Γκραν Πρι Ιαπωνίας:

Επόμενος σταθμός της σεζόν είναι το Γκραν Πρι Κατάρ, το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου. Βασική του ιδιαιτερότητα είναι πως θα έχει στο πρόγραμμα και Sprint Race, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ο Μαξ Φερστάπεν θα έχει τη μαθηματική δυνατότητα εξασφάλισης του τρίτου παγκόσμιου τίτλου του από το Σάββατο και αυτό το Sprint Race.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα