fbpx

Ράλι Χιλής: “Αφεντικό” ο Τάνακ στο φινάλε της Παρασκευής (vid)

Ράλι Χιλής: “Αφεντικό” ο Τάνακ στο φινάλε της Παρασκευής (vid)

Ο Οτ Τάνακ είναι αυτός που ηγείται της γενικής κατάταξης του Ράλι Χιλής μετά το φινάλε της πρώτης ημέρας. Ο Εσθονός της M-Sport Ford, αν και αντιμετώπισε μερικά ζητήματα με μία ανάρτηση του αυτοκινήτου του μετά την SS1, ανέκαμψε άμεσα, πήρε την πρωτοπορία στην προτελευταία ειδική της Παρασκευής (SS5) και έκλεισε το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας στην κορυφή της κατάταξης.

Δεύτερος ακολουθεί ο εντυπωσιακός Τεέμου Σούνινεν με Hyundai, ευρισκόμενος μόλις στο +4.2 από τον Τάνακ. Έλφιν Έβανς, Τιερί Νεβίλ και Κάλε Ροβάνπερα συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, όλοι τους σε απόσταση μικρότερη του ενός λεπτού από την κορυφή, αλλά επίσης όλοι τους αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στην ανεύρεση πρόσφυσης στο χωμάτινο τερέν της Λατινικής Αμερικής.

Στο μεταξύ, η ημέρα χαρακτηρίστηκε από δύο… εντυπωσιακές εγκαταλείψεις, του Εσαπέκα Λάπι και του Πιέρ Λουί Λουμπέ. Ο Φινλανδός είχε στην SS1 μία σφοδρή σύγκρουση με ένα χαμηλό πεζούλι που έφερε αρκετές… τούμπες το Toyota του, ενώ ο Γάλλος βγήκε εκτός δρόμου στην SS3, προξενώντας επίσης σοβαρότερες ζημιές στο Ford του. Αμφότερα τα πληρώματα πάντως βγήκαν σώα και αβλαβή από τα δύο συμβάντα.

YouTube video

Η γενική κατάταξη του Ράλι Χιλής:

Το πρόγραμμα συνεχίζεται το Σάββατο με άλλες έξι ειδικές διαδρομές και την πρώτη εκκίνηση να δίνεται στις 13:57 (ώρα Ελλάδος). Η έκτη και τελευταία ειδική θα αρχίσει στις 23:05, με το πρόγραμμα έτσι να κλείνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα