fbpx

Ράλι Χιλής: Νικητής ο Τάνακ, πρωταθλήτρια κατασκευαστών η Toyota! (vid)

Ράλι Χιλής: Νικητής ο Τάνακ, πρωταθλήτρια κατασκευαστών η Toyota! (vid)

Ο Οτ Τάνακ δεν άφησε… περιθώρια εκπλήξεων και κατέκτησε τη νίκη στο Ράλι Χιλής για το WRC. Ο Εσθονός της M-Sport Ford ουσιαστικά διατήρησε δίχως κινδύνους την πρωτοπορία του καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής και στο φινάλε πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή του νίκη μετά το Ράλι Σουηδίας και συνολικά 19η στην καριέρα του.

Υπενθυμίζεται πως ο Τάνακ ήταν ο νικητής του Ράλι Χιλής και στην προηγούμενη έκδοση του αγώνα το 2019, τότε όμως ως οδηγός της Toyota. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα είχε κατακτήσει και τον μοναδικό του τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ωστόσο, το Ράλι Χιλής ήταν φέτος μία στιγμή θριάμβου και για την Toyota η οποία εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο των κατασκευαστών. Βασικό συμβάν που… ενίσχυσε τη βαθμολογική συγκομιδή της ιαπωνικής ομάδας ήταν η εγκατάλειψη του Τέεμου Σούνινεν στην προτελευταία ειδική του αγώνα, ενώ το “κλείδωμα” του τίτλου ήρθε χάρη στο 1-2 που έκαναν οι Κάλε Ροβάνπερα και Έλφιν Έβανς στην Powerstage, αφήνοντας τρίτο τον Τιερί Νεβίλ της Hyundai.

Στον αγώνα, ο Τιερί Νεβίλ κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με τον Έλφιν Έβανς να τερματίζει τρίτος και τον Κάλε Ροβάνπερα τέταρτος. Αυτό το αποτέλεσμα επέτρεψε στον Έβανς να μειώσει κατά δύο βαθμούς την απόστασή του από τον Ροβάνπερα στη γενική κατάταξη, με το +31 πάντως να συνιστά διαφορά ασφαλείας για τον Φινλανδό.

Η τελική κατάταξη του Ράλι Χιλής:

Ο επόμενος σταθμός του WRC θα είναι το ασφάλτινο Ράλι Κεντρικής Ευρώπης που θα διεξαχθεί σε Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία το διάστημα 26-29 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα