fbpx

World SBK: Επικό τρεμπλ στο Πορτιμάο για τον Μπαουτίστα, 25ος στην SSP300 ο Γιάννης Περιστεράς (vids)

World SBK: Επικό τρεμπλ στο Πορτιμάο για τον Μπαουτίστα, 25ος στην SSP300 ο Γιάννης Περιστεράς (vids)

Ο Άλβαρο Μπαουτίστα είναι αγκαλιά με τον τίτλο μετά την τριπλή του επιτυχία στην πίστα του Πορτιμάο, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Ο Ισπανός της Ducati, κάτοχος του τίτλου πέρυσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο στο Πορτιμάο αλλά θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στον τελευταίο σταθμό, στο τέλος του μήνα, στη Χερέθ της Ισπανίας, εκεί που θα χρειαστεί μόλις 2 βαθμούς.

Ο Άλβαρο Μπαουτίστα μετά τη νίκη στον αγώνα του Σαββάτου άρχισε την ημέρα με την πρώτη θέση στο Superpole Race επικρατώντας για σχεδόν ενάμιση δέκατο του δευτερολέπτου του Τοράκ Ραζγκατλιόγκλου. Ακόμα πιο δραματικός ήταν ο δεύτερος Feature Race με την πρωτιά να αλλάζει χέρια αμέτρητες φορές και τον Μπαουτίστα να παίρνει τη νίκη με μία εξαιρετική προσπάθεια από την εξωτερική στην έξοδο της τελευταίας στροφής του αγώνα. Με την 24η νίκη του στην σεζόν ο Μπαουτίστα έγινε και ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία της Ducati στην κατηγορία ξεπερνώντας τον Καρλ Φόγκαρτι.

Με τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Supersport να έχει κριθεί 24 ώρες πριν, ο Νίκολο Μπούλεγκα της Ducati αυτή τη φορά πήρε τη δεύτερη θέση με νικητή για 4η φορά στην σεζόν τον Στέφανο Μάντσι της Yamaha ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Γιάρι Μοντέλα της Barni Spark.

Ιστορία έγραψε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Supersport 300 ο Τζέφρι Μπούις καθώς ο Ολλανδός, πρωταθλητής το 2020, έγινε ο πρώτος στην ιστορία που παίρνει δεύτερο τίτλο με την 11η θέση στον αγώνα να αποδεικνύεται αρκετή. Νικητής ήταν ο Μίρκο Τζενάι ενώ από ελληνικής πλευράς ο Γιάννης Περιστεράς με τη Yamaha της ProGP κατέλαβε την 25η θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα