fbpx

F1, Grand Prix Κατάρ: Νικητής στο Sprint Race ο Πιάστρι, τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μαξ Φερστάπεν! (vid)

F1, Grand Prix Κατάρ: Νικητής στο Sprint Race ο Πιάστρι, τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μαξ Φερστάπεν! (vid)

Ο Όσκαρ Πιάστρι πήρε τη νίκη στο Sprint Race του Grand Prix Κατάρ με τον Μαξ Φερστάπεν να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου για 3η σερί χρονιά.

Παγκόσμιος πρωταθλητής για 3η διαδοχική χρονιά στη F1 αναδείχθηκε ο Μαξ Φερστάπεν με τον Ολλανδό της Red Bull να παίρνει τη δεύτερη θέση στο Sprint Race του Κατάρ, έναν αγώνα στον οποίο πανηγύρισε την πρώτη του νίκη καριέρας ο Αυστραλός Όσκαρ Πιάστρι της McLaren.

Έχοντας σημειώσει την ταχύτερη επίδοση στη διαδικασία του shootout νωρίτερα στην ημέρα ο Πιάστρι πέρασε πρώτος μπροστά από την καρό σημαία ωστόσο ο μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Μαξ Φερστάπεν που μπαίνει σε μία μικρή λίστα οδηγών που έχουν καταφέρει να πάρουν τρεις διαδοχικούς τίτλους, όπως είναι οι Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, Μίκαελ Σουμάχερ, Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον.

Η επιτυχία για τη McLaren ήταν διπλή καθώς την 3η θέση του βάθρου πήρε ο Λάντο Νόρις ενώ την πρώτη πεντάδα της κατάταξης συμπλήρωσαν Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον της Mercedes μπροστά από το δίδυμο της Ferrari, των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρκ. Λίγο αργότερα ο Μονεγάσκος φάνηκε να περνά τα όρια της πίστας τέσσερις φορές με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ποινή 5 δευτερολέπτων και τελικά να παίρνει την 13η θέση.

Η επιτυχία του Πιάστρι αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς βρίσκεται στην πρώτη του σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και έγινε ο πρώτος rookie εδώ και 10 χρόνια που παίρνει την pole position σε sprint race αν και 10 χρόνια πριν δεν υπήρχε τέτοια μορφή αγώνα, κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση ενώ έγινε και ο πρώτος στο είδος του που εμφανίζεται σε βάθρο μετά από 6 χρόνια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα