fbpx

Γκραν Πρι Ινδονησίας: Νίκη και ανατροπή στη βαθμολογία από τον Μπανιάια! (vid)

Γκραν Πρι Ινδονησίας: Νίκη και ανατροπή στη βαθμολογία από τον Μπανιάια! (vid)

Τα πάνω κάτω ήρθαν για άλλη μία φορά στο Moto GP! Ο Πέκο Μπανιάια πήρε μία μεγάλη -και εν μέρη ανέλπιστη- νίκη στο Γκραν Πρι Ινδονησίας και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας των αναβατών. Για τον Ιταλό της εργοστασιακής Ducati αυτή η πρωτιά οφείλεται σε μέγα βαθμό από την πτώση του Χόρχε Μαρτίν, ενόσω ο Ισπανός κατείχε την πρωτοπορία.

Για τον πρωταθλητή του 2022 Μπανιάια αυτή ήταν η έκτη φετινή του νίκη και πρώτη μετά το Γκραν Πρι Αυστρίας στις 20 Αυγούστου. Πάντως, για να μπορέσει να αντικρίσει πρώτος την καρώ σημαία ο Ιταλός χρειάστηκε να… αποκρούσει τις λυσσαλέες επιθέσεις του Μάβερικ Βινιάλες στα τελευταία στάδια του αγώνα. Εν τέλει έτσι έγινε και ο αναβάτης της Aprilia περιορίστηκε στη δεύτερη θέση.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Φάμπιο Κουαρταραρό, με τον Γάλλο να ισοφαρίζει έτσι το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα και να καταγράφει την τρίτη παρουσία του σε βάθρο εντός του 2023 (Τέξας και Ινδία οι προηγούμενες).

Ο μεγάλος άτυχος της ημέρας όμως ήταν ο Χόρχε Μαρτίν. Πρωτοπόρος στη βαθμολογία έπειτα από τη νίκη του στο Sprint Race 24 ώρες νωρίτερα, ο Ισπανός της Prima Pramac εκκίνησε έκτος και στην πρώτη στροφή είχε ήδη προσπεράσει και τους πέντε αντιπάλους του για να βρεθεί στην κορυφή. Όλα αυτά όμως καταστράφηκαν από μία πτώση στα τελευταία στάδια του αγώνα, με τον Μαρτίν μάλιστα να έχει απόσταση τριών ολόκληρων δευτερολέπτων από τον δεύτερο Μπανιάια την ώρα του συμβάντος.

Στο μεταξύ, πρόωρο και άδοξο φινάλε είχε ο αγώνας για τον Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός της Honda είχε πτώση, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει τον αγώνα. Σημειώνεται πως ο Μάρκεθ είχε πτώση και στο Sprint Race του Σαββάτου, οπότε η παρουσία του στην Ινδονησία θα καταγραφεί με διπλό DNF.

Τα αποτελέσματα του Γκραν Πρι Ινδονησίας:

Επόμενος σταθμός της σεζόν είναι το Γκραν Πρι Αυστραλίας στη Νήσο Φίλιπ, την αμέσως επόμενη εβδομάδα (20-22 Οκτωβρίου).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα