fbpx

Γκραν Πρι Μεξικού: Και στο τέλος… πάλι Φερστάπεν!

Γκραν Πρι Μεξικού: Και στο τέλος… πάλι Φερστάπεν!

Παντός καιρού και παντός εδάφους! Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν το απόλυτο “αφεντικό” και στο Γκραν Πρι Μεξικού, πανηγυρίζοντας την 16η φετινή του νίκη στη Formula 1.

Ο Ολλανδός της Red Bull, αν και εκκίνησε από τη τρίτη θέση, αξιοποίησε το κενό που δημιούργησε η επαφή των Σαρλ Λεκλέρ και Σέρχιο Πέρες, εφορμώντας κατευθείαν προς τον πρωτοπορία. Έκτοτε παρέμεινε σταθερά εκεί και έφτασε στη νίκη Νο51 της καριέρας του.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό να βρίσκει εξαιρετική ταχύτητα με τη Mercedes του, κυρίως στο τελευταίο stint, δίχως όμως να μπορέσει ποτέ να κάνει τον Φερστάπεν να… αισθανθεί άγχος.

Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Σαρλ Λεκλέρ, αποτέλεσμα μάλλον με θετικό πρόσημο για τον Μονεγάσκο της Ferrari, ο οποίος μετά το προσπέρασμα που δέχθηκε από τον Χάμιλτον δεν κατάφερε ποτέ να αντεπιτεθεί, δίχως όμως και να απειληθεί η παρουσία του στο βάθρο.

Στο μεταξύ, καταστροφική έκβαση είχε ο αγώνας για τον… τοπικό ήρωα, τον Σέρχιο Πέρες, καθώς μία σύγκρουσή του με τον Σαρλ Λεκλέρ πριν καν την πρώτη στροφή οδήγησε σε εγκατάλειψη τον Μεξικανό.

Εγκατάλειψη με… εντυπωσιακό τρόπο είχε και ο Κέβιν Μάγκνουσεν, που έπεσε με δύναμη στις μπαριέρες στον 34ο Γύρο. Ο οδηγός της Haas βγήκε σώος και αβλαβής από το συμβάν, ωστόσο απαιτήθηκε κόκκινη σημαία ώσπου να επιδιορθωθεί η ζημιά της πίστας στο σημείο της πρόσκρουσης.

Η τελική κατάταξη του Γκραν Πρι Μεξικού:

Πλέον επόμενος σταθμός της σεζόν είναι το Γκραν Πρι Βραζιλίας, στην περίφημη πίστα του Ιντερλάγκο στο Σάο Πάουλο. Το αγωνιστικό τριήμερο είναι το… αμέσως επόμενο, δηλαδή στις 3-5 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα