fbpx

WRC: Ο Rovanperä δεν θα διεκδικήσει τον τίτλο του 2024!

WRC: Ο Rovanperä δεν θα διεκδικήσει τον τίτλο του 2024!

Ο Kalle Rovanperä έγινε φέτος ο νεαρότερος δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία του WRC, σε ηλικία 23 ετών.

Παράλληλα, υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο με την Toyota Gazoo Racing. Ο Rovanperä, ωστόσο, δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του την επόμενη σεζόν.

Ο Φινλανδός θα λάβει μέρος σε ένα επιλεγμένο πρόγραμμα ράλι το 2024 μαζί με τον συνοδηγό Jonne Halttunen.

Αυτό θα του επιτρέψει να ξεφύγει λίγο χρόνο από τις έντονες απαιτήσεις της διεκδίκησης τίτλων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, θα απολαύσει την οδήγηση σε διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του drifting. Ο στόχος του, φυσικά, είναι να ενισχύσει περαιτέρω τις ικανότητες και την εμπειρία του πίσω από το τιμόνι.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier επίσης θα συμμετάσχει σε ένα μερικό πρόγραμμα την επόμενη σεζόν μαζί με τον συνοδηγό Vincent Landais.

Βασικός οδηγός της ομάδας για το 2024, λοιπόν, θα είναι ο Elfyn Evans. Από τότε που εντάχθηκε στην Toyota, ο Evans είναι πάντα διεκδικητής του πρωταθλήματος. Προσδοκώντας να αξιοποιήσουν την πρόοδο της φετινής σεζόν, αυτός και ο συνοδηγός Scott Martin θα μπουν στο 2024 με στόχο να διεκδικήσουν τους πρώτους τους τίτλους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Takamoto Katsuta θα αποτελέσει και πάλι μέρος της σύνθεσης της ομάδας και θα οδηγήσει μια πλήρη σεζόν με το GR YARIS Rally1 HYBRID με συνοδηγό τον Aaron Johnston.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα