fbpx

Formula 1: Η General Motors μπαίνει δυναμικά!

Formula 1: Η General Motors μπαίνει δυναμικά!

Η General Motors ανακοίνωσε ότι εγγράφηκε επίσημα στη FIA ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος της Formula 1 από τη σεζόν 2028.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η νέα μας συμμετοχή στην Andretti Cadillac F1 θα κινείται από μια μονάδα ισχύος της GM», δήλωσε ο πρόεδρος της GM Mark Reuss.

«Με τη βαθιά τεχνογνωσία μας σε θέματα μηχανικής και αγώνων, είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτύξουμε μια επιτυχημένη μονάδα ισχύος για τη σειρά και θα τοποθετήσουμε την Andretti Cadillac ως μια πραγματική εργοστασιακή ομάδα. Θα τρέξουμε με τους καλύτερους, στο υψηλότερο επίπεδο, με πάθος και ακεραιότητα που θα βοηθήσουν στην ανύψωση του αθλήματος για τους οπαδούς των αγώνων σε όλο τον κόσμο» προσέθεσε.

Τον περασμένο μήνα, η FIA ενέκρινε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Andretti για να αγωνιστεί η Andretti Cadillac στην F1.

Η ανάπτυξη και η δοκιμή της πρωτότυπης τεχνολογίας από την GM βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η σχεδίαση μιας μονάδας ισχύος F1 θα προωθήσει την τεχνογνωσία της GM σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση, η υβριδική τεχνολογία, τα βιώσιμα καύσιμα, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης υψηλής απόδοσης, οι προηγμένοι έλεγχοι και τα συστήματα λογισμικού.

Με μακρά ιστορία αγωνιστικής επιτυχίας, η Cadillac ανέπτυξε πιο πρόσφατα το σύστημα μετάδοσης κίνησης 5.5L DOHC V-8 που χρησιμοποιήθηκε στις σεζόν 2023 IMSA και WEC. Με αυτό το σύστημα μετάδοσης κίνησης, η Cadillac Racing εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο στις 24 ώρες του Le Mans και κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα για την εναρκτήρια σεζόν IMSA Grand Touring Prototype.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αυτοκίνητο