fbpx

Γκασλί: “Ξέρω πως ο Οκόν δεν θα με καλέσει σε δείπνο, αλλά δεν πειράζει”

Γκασλί: “Ξέρω πως ο Οκόν δεν θα με καλέσει σε δείπνο, αλλά δεν πειράζει”

Σε μία ευρεία αποκάλυψη των… ψυχρών σχέσεών του με τον Εστεμπάν Οκόν προχώρησε ο Πιέρ Γκασλί.

Ο Γάλλος οδηγός της Alpine αναφέρθηκε στο κλίμα συνύπαρξη με τον συμπατριώτη του στην ίδια ομάδα της Formula 1. Αν και οι δυο τους γνωρίζονται από την παιδική τους ηλικία και την εποχή των καρτ, τώρα η σχέση τους δεν είναι τόσο θερμή και φιλική.

Ο Γκασλί περιέγραψε αρκετά λεπτομερώς την ατμόσφαιρα που υφίσταται φέτος στην Alpine, κάνοντας μάλιστα και μία σύγκριση με τη συνεργασία του στο πρόσφατο παρελθόν με τον Γιούκι Τσουνόντα.

“Ήξερα πως δεν θα είναι εύκολο, από την άλλη όμως γνώριζα πως έχουμε μεγαλώνει και οι δυο μας πολύ. Βασική μου ανησυχία ήταν εάν θα μπορέσω να δουλέψω καλά μαζί του, εάν θα μπορέσουμε να αντλήσουμε το μέγιστο από το μονοθέσιό μας, από την ομάδα μας και θα πιέσουμε αμφότεροι τα πράγματα προς την ίδια κατεύθυνση.

Υπάρχει πάντοτε ένας υγιής συναγωνισμός. Αυτό που όμως με νοιάζει περισσότερο είναι να μην επηρεαστεί η εξέλιξη της ομάδας και του αυτοκινήτου.

Δεν περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Όποτε βρισκόμαστε στην πίστα, υπάρχει δουλειά να για να γίνει. Είμαστε ώριμοι, υπεύθυνοι και φέρνουμε αποτέλεσμα. Από πλευράς συνεργασίας, είμαστε απολύτως τυπικοί μεταξύ μας, όμως αυτό είναι το μόνο που μπορώ να απαιτήσω στο φινάλε. Θέλω μονάχα να είμαι ανταγωνιστικός. Ξέρω πως ο Εστεμπάν δεν θα με καλέσει σε δείπνο, αλλά δεν με πειράζει.

Η σχέση μου με τον Εστεμπάν είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που είχα με τον Γιούκι (Τσουνόντα). Ο Γιούκι ήταν μοναδικός και στο Όστιν είχα μία κουβέντα με τον Τζάκι Στιούαρτ. Μου έδωσε μεγάλη έμπνευση η αφήγησή του για τη σχέση του με τον Φρανσουά Σεβέρ.

Καθώς μου μιλούσε, μπορούσα να ταυτίσω αυτά που έλεγε με τη σχέση μου με τον Γιούκι, με τον τρόπο που ήρθε στη Formula 1 και το πώς τον βοήθησα τότε. Ήταν μία πολύ ευγενής και υγιής σχέση.

Τώρα με τον Εστεμπάν, αμφότεροι δίνουμε μάχη για τις καριέρες μας. Αμφότεροι θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή. Αμφότεροι θέλουμε να είμαστε ηγέτες στην ομάδα μας. Το δέχομαι αυτό διότι αποδέχομαι την πρόκληση.

Αποδέχομαι τον συναγωνισμό διότι, στο τέλος της ημέρας, ο Εστεμπάν είναι ένας ταχύτατος και τρομερά ταλαντούχος οδηγός. Το έχει αποδείξει αυτό. Αυτό το χρειάζεσαι σε έναν ομόσταυλο, να μπορεί να σε ωθεί, να μπορεί να ωθεί ολόκληρη την ομάδα.

Ξέρω πόσο πολύ θέλει να με νικήσει. Ταυτοχρόνως, ξέρω ακριβώς πόσο πολύ θέλω και εγώ να τον νικάω κάθε φορά. Δεν είναι κάτι επί προσωπικού, διότι το ίδιο νιώθω και για τους 19 υπόλοιπους οδηγούς (του γκριντ). Θέλω να τους νικήσω όλους. Χρειάζομαι τον Εστεμπάν να μου δίνει ώθηση και να δίνει ώθηση στην ομάδα για να βελτιώνει το μονοθέσιο.

Ακριβώς αυτό κάνουμε. Νομίζω πως τα πράγματα δεν είναι τόσο συναρπαστικά όσο θα ήθελαν τα μέσα ενημέρωσης. Δεν υπάρχουν σπίθες, ιστορίες για αγρίους και το δράμα που θα περίμενε ο κόσμος. Όμως είναι κάτι το σπουδαίο”, ανέφερε ο Γκασλί.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αυτοκίνητο