fbpx

Africa ECO Race: Η ομορφιά του Αμοτζάρ (video)

Στη Μαυριτανία η 9η διαδρομή του αγώνα.

Ομόφωνη η άποψη των συμμετεχόντων στο Africa ECO Race για την ομορφιά της 9ης διαδρομής στο Αμοτζάρ της Μαυριτανίας.

Παράλληλα και η δυσκολότερη διαδρομή με 90 χλμ. αμμόλοφων και πλούσια ποικιλία επιφανειών. Συνολικά 363 χλμ. κάτω από τον καυτό Ήλιο. Αρκετά μεγάλες οι διαφορές αλλά και οι αλλαγές στην κατάταξη εκτός από την κορυφή.

Alessandro Botturi, Jacopo Cerutti και Pol Tarres ξεχώρισαν και αυτή τη φορά στις μοτοσυκλέτες. Ο Botturi πήρε ποινή 6 λεπτών για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στη ζώνη ασφάλειας. Ως αποτέλεσμα έπεσε στα 7 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Cerutti.

Την 5η νίκη σε διαδρομή του αγώνα πανηγύρισαν Pierre-Louis Loubet και Francois Borsotto. Ο Γάλλος μόλις την προηγούμενη ημέρα συμφώνησε με την Skoda για να πάρει μέρος στην κατηγορία WRC 2. Παρά το πρόβλημα με ένα ελαστικό το πρωί πρωτοπόροι γενικής παραμένουν Gautier Paulin και Remi Boulanger.

Τέλος, στην κατηγορία των φορτηγών, νικητής ξανά ο Tomas Tomecek. Μόνος του στην οδήγηση του Tatra ο Τσέχος επικράτησε του GINAF των Βέλγων Cedric Feryn, Bjorn Burgelman και Tom De Leuw.

Στο πρόγραμμα ακολουθεί η προτελευταία ημέρα δράσης, με 387 χιλιόμετρα από το Ατάρ στο Νουακτσότ. Μία διαδρομή που το 90% του μήκους της περιλαμβάνει άμμο.

YouTube video

Πηγή: ICARUS Sports

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αυτοκίνητο