fbpx

Ράλι Μόντε Κάρλο: Απόλυτος θριαμβευτής ο Τιερί Νεβίλ! (video)

Θρίαμβος για τον Τιερί Νεβίλ στο Ράλι Μόντε Κάρλο.

Απόλυτος κυρίαρχος του Ράλι Μόντε Κάρλο ήταν ο Τιερί Νεβίλ, παίρνοντας μία εμφατική νίκη.

Ο οδηγός της Hyundai επικράτησε του Σεμπαστιάν Οζιέ στη μάχη της γενικής κατάταξης, ενώ ήταν επικεφαλής τόσο στην κατάταξη του πρώτου τριημέρου, όσο και επιμέρους της Κυριακής. Αυτό του έδωσε το μάξιμουμ των 25 βαθμών.

Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε με τη νίκη του Βέλγου στην Powerstage, κερδίζοντας έτσι άλλους 5 βαθμούς και φτάνοντας τους 30.

Για τον Νεβίλ αυτή ήταν η 20η νίκη καριέρας στο WRC. Παράλληλα, συμπλήρωσε εννέα σερί σεζόν (2016-2024) που παίρνει τουλάχιστον από μία νίκη. Επιπρόσθετα, ο Βέλγος πήρε έτσι τη δεύτερη νίκη καριέρας στο Μόντε Κάρλο, έπειτα από εκείνη του 2020.

Στη δεύτερη θέση έμεινε τελικά ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Γάλλος δεν μπόρεσε να υπερισχύσει του Νεβίλ στο μεταξύ τους μπρα-ντε-φέρ, μένοντας 16.1 δευτερόλεπτα πίσω του. Έτσι, ο οδηγός της Toyota έχασε την ευκαιρία να πάρει και την 10η νίκη καριέρας στο Μόντε Κάρλο.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Έλφιν Έβανς. Ο Βρετανός της Toyota αντιμετώπισε, κυρίως το Σάββατο, αρκετά ζητήματα με το σύστημα Hybrid, μη μπορώντας να ανταγωνιστεί στο φινάλε τους Νεβίλ και Οζιέ.

Η τελική κατάταξη του Ράλι Μόντε Κάρλο:

Επόμενος σταθμός της σεζόν θα είναι το… χιονισμένο Ράλι Σουηδίας, στις 15-18 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αυτοκίνητο