fbpx

Aston Martin: Ιδού η νέα AMR24

Aston Martin: Ιδού η νέα AMR24

Η Aston Martin Aramco Formula One Team παρουσίασε σήμερα το νέο της αντίπαλο για τη σεζόν 2024 – την AMR24.

Στο εικονικό αγωνιστικό πράσινο χρώμα της, με την επωνυμία του συνεργάτη του τίτλου της Aramco, η AMR24 αντιπροσωπεύει μια ισχυρή και συναρπαστική εξέλιξη από τον προκάτοχό της, ο οποίος εκτόξευσε την ομάδα σε οκτώ βάθρα και 280 βαθμούς το 2023.

Η AMR24 εξελίσσει την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία, αλλά υπάρχει μια μικρή μεταφορά με την πλειοψηφία των εξαρτημάτων να είναι νέα για το 2024. Η συνεχής τελειοποίηση της AMR24 έχει ως αποτέλεσμα ένα ελαφρύτερο, πιο αεροδυναμικά αποδοτικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε ένα ευρύτερο φάσμα πίστας.

H AMR24   

Ο σχεδιασμός της μπροστινής πτέρυγας έχει τροποποιηθεί για να βοηθήσει στη διαχείριση των απόνερα των μπροστινών τροχών με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Σε συνδυασμό με τα winglets πάνω από τους τροχούς, ο στόχος είναι να ελεγχθούν τα απόνερα από τα μπροστινά ελαστικά και να κατευθυνθούν μακριά από το υπόλοιπο μονοθέσιο, ώστε να επιτρέψουν στις άλλες επιφάνειες που παράγουν downforce να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά. 

Η τρέχουσα εποχή των κανονισμών της F1 έχει δώσει τεράστια έμφαση στον σχεδιασμό του δαπέδου και των πλευρικών μαρσπιέ. Στην AMR24, έχει γίνει μια αναθεώρηση των sidepods και του αμαξώματος για να βελτιωθεί η διαχείριση της ροής του αέρα γύρω από το πάτωμα και πάνω από την πίσω πτέρυγα.  

Η AMR24 θα χρησιμοποιεί διάταξη ανάρτησης με ράβδους ώθησης τόσο εμπρός όσο και πίσω. Αυτό προβλέπει ότι το συγκρότημα των τροχών συνδέεται με το πλαίσιο μέσω μιας διαγώνιας δομής, με ένα υψηλότερο σημείο στο αμάξωμα του αυτοκινήτου. 

Η μπροστινή ανάρτηση έχει αλλάξει για να βελτιώσει την απόδοση σε συνδυασμό με την μπροστινή πτέρυγα και το δάπεδο, ενώ η πίσω ανάρτηση έχει βελτιστοποιηθεί για να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της ροής του αέρα γύρω από την πίσω πτέρυγα, φιλοξενώντας την τελευταία μονάδα ισχύος και το κιβώτιο ταχυτήτων της Mercedes. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αυτοκίνητο