fbpx

WRC Σουηδία: Ο Lappi πήρε τ’ όπλο του! (video)

WRC Σουηδία: Ο Lappi πήρε τ’ όπλο του! (video)

Ο Esapekka Lappi πήρε τους βαθμούς με μια καθαρή διαδρομή στο δεύτερο σκέλος του Ράλι Σουηδίας. Ο Φινλανδός πλησιάζει στην πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA έπειτα από έξι χρόνια!

Ολοκληρώνοντας πρώτος το δεύτερο σκέλος, ο οδηγός της Hyundai συγκέντρωσε προσωρινά 18 βαθμούς WRC, οι οποίοι θα προστεθούν στο σύνολο της σεζόν του, εφόσον φτάσει στον τερματισμό του ράλι το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με τους νέους κανόνες για το 2024.

Σε μια ημέρα που ανέδειξε πέντε νικητές στις επτά προγραμματισμένες ειδικές διαδρομές και σηματοδότησε επίσης τα 68α γενέθλια του επικεφαλής της M-Sportμ Malcolm Wilson, ο Adrien Fourmaux ήταν δεύτερος με το Ford Puma Rally1 Hybrid. 

Αφού προσπέρασε τον πρωτοπόρο του WRC2 Oliver Solberg στη μάχη για την τρίτη θέση στην SS9, ο Fourmaux ανέβηκε στη δεύτερη θέση όταν ο Katsuta σταμάτησε στην επόμενη διαδρομή.

Ο Elfyn Evans, ο οποίος δυσκολεύτηκε από το άνοιγμα του δρόμου για μεγάλο μέρος του απογεύματος της Παρασκευής είναι ο τρίτος του προσωρινού βάθρου, 11,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fourmaux.

Ολοκληρώνοντας την Παρασκευή στην 11η θέση της γενικής κατάταξης λόγω προβλημάτων πίεσης καυσίμου που του κόστισαν 40 δευτερόλεπτα σε ποινές, ο Thierry Neuville προσπέρασε τον Solberg για την τέταρτη θέση στην ε.δ. 12 πριν κάνει τον ταχύτερο χρόνο στην ε.δ. 13 κατά τη διάρκεια ενός απογεύματος που αφιερώθηκε στην τελειοποίηση των ρυθμίσεων του Hyundai i20 N Rally1 Hybrid. Ήταν ταχύτερος στις τρεις τελευταίες ειδικές διαδρομές της ημέρας.

Το αποφασιστικό σκέλος της Κυριακής ξεκινά με διπλό πέρασμα από την ειδική Västervik πριν από τη Wolf Power Stage.

Μια ξεχωριστή κατάταξη για τα στάδια της Κυριακής απονέμει βαθμούς στους επτά πρώτους (7-6-5-4-3-2-1). Οι πέντε ταχύτεροι οδηγοί στη Wolf Power Stage συγκεντρώνουν επίσης βαθμούς (5-4-3-2-1).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αυτοκίνητο