fbpx

Formula 1: Φινάλε δοκιμών με Leclerc στην κορυφή

Formula 1: Φινάλε δοκιμών με Leclerc στην κορυφή

Ο Charles Leclerc βρέθηκε στην κορυφή την τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών εξέλιξης της Formula 1 στο Μπαχρέιν.

Ο οδηγός της Ferrari σημείωσε γύρο 1.30,322 δευτερόλεπτα με τα ελαστικά C5 της Pirelli. Ξεπέρασε κατά τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου τον δεύτερο George Russell. Η ημέρα ακολούθησε μια ελαφρώς διαφορετική μορφή από τις προηγούμενες ημέρες δοκιμών στο Μπαχρέιν.

Με τις κόκκινες σημαίες να πέφτουν μόλις μισή ώρα μετά την έναρξη της διαδικασίας, λόγω του Sergio Perez που βγήκε εκτός πίστας, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν επισκευές στη διαδρομή. Κι ακολούθως ανακοινώθηκε ότι με την επανέναρξη η διαδικασία θα συνεχιζόταν μέχρι το τέλος της ημέρας χωρίς διάλειμμα για γεύμα.

Όταν η δράση ξανάρχισε, τα μονοθέσια επέστρεψαν στην πίστα, καθώς προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τα προγράμματά τους.

Οι περισσότερες ομάδες έπρεπε να κάνουν και την προγραμματισμένη αλλαγή οδηγών κατά τη διάρκεια της διαδικασία. Εξαίρεση αποτέλεσε η Williams, η οποία επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Alex Albon για όλη τη μέρα.

Καθώς η μέρα προχωρούσε, οι θερμοκρασίες άρχισαν να πέφτουν και οι συνθήκες της πίστας έγιναν πιο αντιπροσωπευτικές ενόψει και του Grand Prix του Μπαχρέιν που ανοίγει τη σεζόν και θα διεξαχθεί μετά τη δύση του ηλίου.

Παρόλα αυτά, ο Leclerc ήταν αυτός που κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση με τον χρόνο του από νωρίτερα, επικρατώντας των Russell και Zhou Guanyu. Και οι τρεις οδηγοί ήταν μεταξύ εκείνων που βγήκαν στην πίστα, καθώς η πίστα έγινε πιο γρήγορη προς το τέλος της ημέρας.

Ο Max Verstappen ολοκλήρωσε την ημέρα στην τέταρτη θέση. Έχοντας πάρει τη θέση του Perez νωρίτερα, ο Ολλανδός βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων μετά από τους πρώτους γύρους του. Εν τέλει έκανε 66 γύρους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο Yuki Tsunoda της RB κατέλαβε την πέμπτη θέση, με τον Ιάπωνα οδηγό να ολοκληρώνει θετικά τις δοκιμές. Ο team mate του Daniel Ricciardo νωρίτερα συμπλήρωσε 70 γύρους αφού ολοκλήρωσε μια προσομοίωση αγώνα.

Ο Albon, όντας ο μόνος οδηγός που οδήγησε όλη τη μέρα, συμπλήρωσε περισσότερα χιλιόμετρα από οποιονδήποτε άλλο με έναν απολογισμό 121 γύρων. Ο οδηγός της Williams τερμάτισε την Παρασκευή στην έκτη θέση του πίνακα των χρόνων.

Ο Oscar Piastri κατέλαβε την έβδομη θέση. Η McLaren αναγκάστηκε να περιορίσει τη πρωινή παρουσία του Norris λόγω, προβλήματος στον συμπλέκτη.

Ο Fernando Alonso, ο Carlos Sainz και ο Perez συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αυτοκίνητο