fbpx

Baja Greece: Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ραντεβού!

Baja Greece: Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ραντεβού!

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πολυαναμενόμενη έναρξη του Baja Greece. Ο διεθνής αγώνας off road θα διεξαχθεί στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, από τις 22 έως τις 25 Μαΐου.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να ανεβάσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα, προσφέροντας άφθονη δράση, συναρπαστικές στιγμές και ανεπανάληπτη ένταση, καθώς κορυφαίοι οδηγοί από όλο τον κόσμο θα διεκδικήσουν τη νίκη στα απαιτητικά βουνά της Δυτικής Μακεδονίας.

Η διοργάνωση, έπειτα από δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς και δύο χρόνια αυστηρής αξιολόγησης από τη FIA ως μέρος του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου BAJAS, εντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2023 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Bajas (FIA WORLD BAJAS CUP), αποδεικνύοντας περίτρανα την αξία του.

Το BAJA GREECE 2024 περιλαμβάνει διαδρομές στην Καστοριά και τη Φλώρινα, καλύπτοντας συνολικά 820 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 χρονομετρημένες Ειδικές Διαδρομές που θα κρίνουν και την τελική κατάταξη των διαγωνιζόμενων. Μοναδικό χαρακτηριστικό της διοργάνωσης η Ειδική Διαδρομή 165 χιλιομέτρων με μέγιστο υψόμετρο τα 1.800 μέτρα.

Ο αγώνας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους οκτώ αγώνες που θα πραγματοποιηθούν παγκοσμίως και η συμμετοχή της Ελλάδας στις ελίτ χώρες που φιλοξενούν το θεσμό FIA WORLD BAJAS CUP, σηματοδοτεί μία νέα εποχή για το ελληνικό motorsport καταξιώνοντάς το σε διεθνές επίπεδο. Το BAJA GREECE θα είναι ο 2ος γύρος για το 2024 FIA WORLD BAJAS CUP με απαιτητικές αλλά ασφαλείς διαδρομές που όμοιες τους δεν συναντώνται σε κανένα άλλο αγώνα. Να σημειωθεί ότι πέραν του BAJA GREECE, για τον εθνικό αγώνα θα παραμείνει η ονομασία «11ο Rally Greece Offroad» τιμώντας έτσι τη μακρόχρονη και επιτυχή πορεία της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αυτοκίνητο