fbpx

Red Bull: Αθωώθηκε ο Christian Horner

Red Bull: Αθωώθηκε ο Christian Horner

Η αγωνιστική περίοδος της Formula 1 αρχίζει σε λίγο. Μετά τις δοκιμές, οι ομάδες παρέμειναν στο Μπαχρέιν για το πρώτο γκραν πρι της σεζόν.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης είναι το μέλλον του Christian Horner.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπισε ο επικεφαλής της ομάδας από το Milton Keynes οδήγησαν την εταιρεία -κανονικά- να ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβώσει την αλήθεια και την πιθανή σοβαρότητα των όσων προέκυψαν.

Ήταν μια ακανθώδης κατάσταση, την οποία η Red Bull προσπάθησε να μην σχολιάσει ιδιαίτερα.

Εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παιχνίδι εξουσίας εντός της ομάδας, το οποίο επιδεινώθηκε με την άφιξη της νέας ιδιοκτησίας και τον διαχωρισμό σε δύο πολύ συγκεκριμένες οντότητες.

Η ταϊλανδέζικη πλευρά υποστηρίζει τον Christian Horner και το επιτυχημένο έργο του μέχρι σήμερα. Από την άλλη πλευρά, η αυστριακή μητρική εταιρεία υποστηρίζει πιο έντονα το όραμα του Helmut Marko.

Η κατάσταση έχει επίσης ενοχλήσει και ενοχλήσει τη Ford, τον γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας που πρόσφατα υπέγραψε συνεργασία με τη Red Bull ενόψει του νέου κανονιστικού κύκλου, ο οποίος θα ξεκινήσει το 2026.

Ο διευθύνων σύμβουλος Jim Farley κατέστησε σαφή την απογοήτευσή του μέσω επιστολής. Αναφέρθηκε στην “ασαφή” υπόθεση και παραπονέθηκε για έλλειψη επικοινωνίας από την ίδια τη Red Bull προς τη Ford.

Επίσης, πίεσε για μια γρήγορη ολοκλήρωση της υπόθεσης. Ο Farley ζήτησε να ξεκαθαρίσει κάθε πτυχή σχετικά με τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του Horner.

Η Red Bull προσέλαβε εξωτερικούς δικηγόρους για να εξακριβώσει τις σοβαρές κατηγορίες εναντίον του Christian Horner. Με την ολοκλήρωση της έρευνας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προέκυψε ένα συμπέρασμα που είδε τον Άγγλο επικεφαλής της ομάδας να αθωώνεται από όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Το επίσημο δελτίο Τύπου της Red Bull ανέφερε αναλυτικά: «Η ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς εναντίον του κ. Horner έχει ολοκληρωθεί και η Red Bull μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η καταγγελία έχει απορριφθεί. Ο καταγγέλλων έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Η Red Bull είναι πεπεισμένη ότι η έρευνα ήταν δίκαιη, αυστηρή και αμερόληπτη. Η έκθεση της έρευνας είναι εμπιστευτική και περιέχει ιδιωτικές πληροφορίες των μερών και τρίτων που συνεργάστηκαν στην έρευνα, επομένως δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω από σεβασμό προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η Red Bull θα συνεχίσει να προσπαθεί να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα στον εργασιακό χώρο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αυτοκίνητο