fbpx

Δημιουργήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριάθλου

Δημιουργήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριάθλου

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πεντάθλου, ανακοίνωσε τη δημιουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριάθλου (Π.Ο.Τ.).

Η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αριθ. 79/2022 Διαταγή του Ειρηνοδικείου Κρωπίας, που εκδόθηκε στις 22/7/2022, εγκρίθηκε η ίδρυση και σύσταση ανεξάρτητης αθλητικής ομοσπονδίας για το άθλημα του Τριάθλου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ» (Π.Ο.Τ.).

Η ιδρυτική πράξη και το καταστατικό της νέας αυτής ανεξάρτητης αθλητικής ομοσπονδίας υπογράφονται από 23 αθλητικά σωματεία-μέλη της Ε.Ο.Μο.Π., εκ των οποίων τα 20 έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα του Τριάθλου και την προβλεπόμενη στο καταστατικό μας δραστηριότητα για το άθλημα του Τριάθλου.

Στην Ε.Ο.Μο.Π. παραλάβαμε το 2016  το άθλημα του Τριάθλου με απόφαση της Γ.Γ.Α, με μόλις 1 σωματείο με ειδική αθλητική αναγνώριση και χωρίς επιχορήγηση για το άθλημα. Καταφέραμε με συντονισμένες ενέργειες να αναπτύξουμε στο έπακρο το άθλημα του Τριάθλου σε όλη τη χώρα και αποτέλεσμα των ενεργειών μας αυτών ήταν να υπάρχουν σήμερα 22 σωματεία-μέλη μας (εκ των οποίων 20 συμμετέχουν στην Π.Ο.Τ.) με ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα του Τριάθλου και την προβλεπόμενη στο καταστατικό μας δραστηριότητα για το άθλημα του Τριάθλου και άλλα 10 σωματεία-μέλη μας (εκ των οποίων 3 συμμετέχουν στην Π.Ο.Τ.) με την προβλεπόμενη στο καταστατικό μας δραστηριότητα για το άθλημα του Τριάθλου, που αναμένουν την ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα του Τριάθλου.

Η Ε.Ο.Μο.Π. και η ως άνω συντριπτική πλειονότητα των σωματείων-μελών της ακολούθησαν και τήρησαν κατά γράμμα την διαδικασία που προβλέπεται στο νόμο για την ανεξαρτητοποίηση του αθλήματος του Τριάθλου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μοντέρνο Πένταθλο