fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρώτη νίκη για την Γκούζι

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρώτη νίκη για την Γκούζι

Η Μπλάνκα Γκούζι από την Ουγγαρία πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας της σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου και μάλιστα εντός έδρας.

 Μπροστά στο κοινό της χώρας της, στη Βουδαπέστη, η Γκούζι άρχισε 7η στο σκέλος του laser run, 26 δευτερόλεπτα πίσω από την συμπατριώτισσά της και κάτοχο του αργυρού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, την Μισέλ Γκούλιας. Η Γκούζι ωστόσο ήταν εκείνη που πίεσε σκληρά στον 4ο γύρο μειώνοντας σημαντικά τη διαφορά από την κορυφή πηγαίνοντας στο σκοπευτήριο. Εκεί ήταν που κατάφερε να κάνει την ανατροπή αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γκούλιας ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η Σάλμα Αμπντελμακσούντ από την Αίγυπτο.

Στους άνδρες, νικητής αναδείχθηκε ο κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Τζουν Βουνγκ-Τάε από τη Νότια Κορέα. Δεύτερος ήταν ο νικητής του προηγούμενου σταθμού, στην Άγκυρα της Τουρκίας, ο Μοχαμάντ Σαμπάν από την Αίγυπτο ενώ χάρη στο παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στο σκέλος του laser run, ο Τσέχος Μάρτιν Βλατς κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Επόμενος σταθμός είναι η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, η Σόφια, το διάστημα 9-14 Μαϊου, προτού το παγκόσμιο κύπελλο συνεχιστεί με τους τελικούς στην Άγκυρα την περίοδο από τις 31 Μαϊου έως τις τέσσερις Ιουνίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μοντέρνο Πένταθλο