fbpx

Πέθανε ο πρωτοπόρος Τζιμ Φοξ

Πέθανε ο πρωτοπόρος Τζιμ Φοξ

Κάτοχος χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, ο Βρετανός Τζιμ Φοξ, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο ίδιος έγινε πρωτοσέλιδο το 1976 όταν αποκάλυψε ένα μεγάλο σκάνδαλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ. Ο Φοξ αγωνιζόταν στο σκέλος της ξιφασκίας όταν αντιμετώπισε τον Μπόρις Ονιτσένκο, έναν στρατιώτη των σοβιετικών ενόπλων δυνάμεων και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής το φως άναψε πρόωρα δίνοντας πόντο στον Ονιτσένκο.

Όπως αποκαλύφθηκε το όπλο είχε συνδεθεί με τέτοιο τρόπο με το καλώδιο όπου κάποιος θα μπορούσε να πάρει πόντο χωρίς να έχει πετύχει την επαφή, κάτι που επέφερε και τον αποκλεισμό του Σοβιετικού αθλητή.

 Ο Φοξ με συναθλητές τους Ντάνι Ναϊτινγκέιλ και Άντριαν Πάρκερ πήρε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο σκέλος του αγώνα δρόμου που ολοκλήρωσε τη δράση.

Η πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν στο Τόκιο το 1964 όπου κατέλαβε την 29η θέση ενώ στην πόλη του Μεξικού το 1968 βελτιώθηκε στην 8η θέση. Ο εκλιπών ήταν τέταρτος στη διοργάνωση του Μονάχου το 1972 και σκέφτηκε να αποσυρθεί ωστόσο ο θρίαμβος θα ερχόταν 4 χρόνια μετά στον Καναδά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μοντέρνο Πένταθλο